Κουμουτσάκος: Στη ΔΕΘ θα διαψευστεί ότι ο λαός στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η συγκέντρωση που θα λάβει χώρα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να μην δοθεί πάτημα σε όποιον θέλει να την ευτελίσει ή να την λοιδορήσει
Το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη θα συνιστά μια «παταγώδη διάψευση» των διαβεβαιώσεων που φέρεται να έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι η συγκέντρωση που θα λάβει χώρα ενώ ο πρωθυπουργός θα μιλά από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να μην δοθεί πάτημα σε όποιον θέλει να την ευτελίσει ή να την λοιδορήσει.
Σημείωσε, δε, πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν συνιστά οριστική λύση στο ονοματολογικό διότι στην πράξη συντηρεί τον σκοπιανό εθνικισμό και επιτρέπει την μελλοντική εκκόλαψη του σκοπιανού αλυτρωτισμού.
Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της συμφωνίας, υποστήριξε, είναι η χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα, η αποδοχή «μακεδονικής γλώσσας» και η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας».
Όσον αφορά τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει μηδενική αξιοπιστία, ενώ πρόσθεσε πως ο αστυνομικός κλοιός που τον προστατεύει χρειάζεται, διότι είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό ψεμάτων που δημιούργησε ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια.
- Γεννάνε για να κατασκοπεύουν; Τραμπ, Κίνα και «τουρισμός γεννήσεων» στις ΗΠΑ
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442