Κουμουτσάκος: Στη ΔΕΘ θα διαψευστεί ότι ο λαός στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η συγκέντρωση που θα λάβει χώρα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να μην δοθεί πάτημα σε όποιον θέλει να την ευτελίσει ή να την λοιδορήσει
Το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη θα συνιστά μια «παταγώδη διάψευση» των διαβεβαιώσεων που φέρεται να έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι η συγκέντρωση που θα λάβει χώρα ενώ ο πρωθυπουργός θα μιλά από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να μην δοθεί πάτημα σε όποιον θέλει να την ευτελίσει ή να την λοιδορήσει.
Σημείωσε, δε, πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν συνιστά οριστική λύση στο ονοματολογικό διότι στην πράξη συντηρεί τον σκοπιανό εθνικισμό και επιτρέπει την μελλοντική εκκόλαψη του σκοπιανού αλυτρωτισμού.
Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της συμφωνίας, υποστήριξε, είναι η χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα, η αποδοχή «μακεδονικής γλώσσας» και η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας».
Όσον αφορά τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει μηδενική αξιοπιστία, ενώ πρόσθεσε πως ο αστυνομικός κλοιός που τον προστατεύει χρειάζεται, διότι είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό ψεμάτων που δημιούργησε ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»