Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Ο Άσαντ έχει το δικαίωμα να ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη τη Συρία

Πούτιν: Ο Άσαντ έχει το δικαίωμα να ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη τη Συρία

«Η συριακή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να πάρει υπό τον έλεγχό της το σύνολο της εθνικής επικράτειάς της και οφείλει να το πράξει», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Την άποψη ότι η συριακή κυβέρνηση «έχει το δικαίωμα» να πάρει και πάλι τον έλεγχο του συνόλου της εθνικής επικρατείας, εξέφρασε κατά τη τριμερή σύνοδο στην Τεχεράνη για τη Συρία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η συριακή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να πάρει υπό τον έλεγχό της το σύνολο της εθνικής επικράτειάς της και οφείλει να το πράξει», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής στην Τεχεράνη με τους ομολόγους του από το Ιράν και την Τουρκία, που ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση στη Συρία.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τα «τρομοκρατικά στοιχεία» στην Ιντλίμπ ότι «συνεχίζουν τις προκλήσεις, τις επιδρομές με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τους βομβαρδισμούς».

«Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε (…) Οφείλουμε να διευθετήσουμε μαζί το πρόβλημα αυτό», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη θέση του τούρκου ηγέτη, Ταγίπ Ερντογάν, για κατάπαυση πυρός, δήλωσε ότι είναι αντίθετος επειδή το Μέτωπο Νόσρα και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εκεί δεν συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μετά το πέρας των συνομιλιών στην Τεχεράνη, ο Πούτιν τόνισε πως ο κύριος στόχος είναι η εκδίωξη των μαχητών από την Ιντλίμπ.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι συνομιλίες που είχε με τους προέδρους του Ιράν και της Τουρκίας ήταν εποικοδομητικές και πως συζήτησαν για μια «σταδιακή σταθεροποίηση» στις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία.

Αναζήτηση για κοινή λύση

Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να αναζητήσουν από κοινού, «σε πνεύμα συνεργασίας», τρόπους για τη διευθέτηση της κατάστασης στην ανταρτοκρατούμενη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το κείμενο κοινής δήλωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα οι πρόεδροι των τριών χωρών στην Τεχεράνη.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται πως τα τρία μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν στη Συρία ασφαλείς συνθήκες για να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι, ενώ προστίθεται ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών των τριών ηγετών για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024