Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Το δικαίωμα στην απεργία έχει μπει στο στόχαστρο ολόκληρου μηχανισμού

ΚΚΕ: Το δικαίωμα στην απεργία έχει μπει στο στόχαστρο ολόκληρου μηχανισμού

Σκληρή ανακοίνωση από το ΚΚΕ με αφορμή την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την «κινητοποίηση ολόκληρου μηχανισμού του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία», μιλώντας και για επιστράτευση φασιστοειδών

Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ με αφορμή την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την «κινητοποίηση ολόκληρου μηχανισμού του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία», μιλώντας και για επιστράτευση φασιστοειδών

«Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, επιστρατεύθηκαν σήμερα τα φασιστοειδή, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, καθώς και ο ΣΕΒ που έσπευσε να αμφισβητήσει ακόμη και το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις του σωματείου, καλώντας το κράτος να παρέμβει και τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για «την εργοδοτική και κρατική βία σε βάρος των απεργών της Cosco».

«Είναι προφανές» επισημαίνει η ανακοίνωση, «ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρο δουλειάς και με την μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική βία, καθώς και στα ψέματα της κυβέρνησης, που απ’ τη μία μεριά κοροϊδεύει ότι δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους και απ’ την άλλη τσακίζει τα δικαιώματά τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024