Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παροχολογία χωρίς τέλος από την κυβέρνηση με φόντο τις κάλπες - «Καραδοκούν» οι αγορές

Παροχολογία χωρίς τέλος από την κυβέρνηση με φόντο τις κάλπες – «Καραδοκούν» οι αγορές

Την ώρα που οι δανειστές περιμένουν στη... γωνία να ακούσουν ποια μέτρα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν να κλείνουν τα αυτιά τους στις αγορές και να τάζουν τα πάντα

Παρά τις προειδοποιητικές βολές των αγορών, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της παροχολογίας με αποτέλεσμα τα επιτόκια δανεισμού να έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Την ώρα που οι δανειστές περιμένουν στη… γωνία να ακούσουν ποια μέτρα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν να κλείνουν τα αυτιά τους στις αγορές και να τάζουν τα πάντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να στείλει το μήνυμα στο εσωτερικό ότι η χώρα πλέον έχει ανακτήσει την ελευθερία της στη διαμόρφωση των πολιτικών αλλά και να επιχειρήσει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις και θα ανακοινώσει μέτρα για διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Το οικονομικό επιτελείο κοστολογεί τα μέτρα που θα μπουν στο «πουγκί των παροχών», ενώ φαίνεται πως το κύριο βάρος της μετάβασης στη μεταμνημονιακή εποχή, πέφτει στις αλλαγές που θα υπάρχουν στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει με την ομιλία του στη ΔΕΘ να πείσει ότι η κυβέρνηση θα είναι «ασπίδα» για τον κόσμο της εργασίας. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, που σε μερικές κατηγορίες θα αγγίξει ακόμα και το 30%, είναι μία ακόμα παρέμβαση που θα θυμίζει «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» όπως και η μείωση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την Τετάρτη πάντως, πολλά κυβερνητικά στελέχη μοίρασαν αφειδώς υποσχέσεις. Μεταξύ άλλων μίλησαν για:

  • Μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019
  • Χορήγηση εφάπαξ 13ης σύνταξης
  • Μείωση εισφορών για τους επαγγελματίες
  • Βελτιώσεις στις μεγάλες περικοπές των συντάξεων χηρείας
  • Επεκτάσεις στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου για νέους

Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως η μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις δεν είναι αναγκαία ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά. Υποστήριξε παράλληλα πως σε τέσσερις μήνες θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, που ισχύει σήμερα για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024