Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας οργώνει την Ελλάδα, οι βουλευτές είναι έξαλλοι

Ο Τσίπρας οργώνει την Ελλάδα, οι βουλευτές είναι έξαλλοι

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μια περιοδεία αλλαγής του κακού κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της κοινωνίας και μια προσπάθεια πειθούς για τη «νέα εποχή» που ευαγγελίζεται μετά την 21η Αυγούστου

Την κήρυξη της μακράς προεκλογικής περιόδου που εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2019, θα «ανακοινώσει» ατύπως ο πρωθυπουργός το Σάββατο.

Το έκανε σε πρώτη φάση άλλωστε από την Κύπρο όπου μεταξύ τσικουδιάς και αστείων με τον Π. Πολάκη, είπε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να συνομιλήσει με τους φορείς και να διαπιστώσει αν υλοποιούνται όσα είχαν ειπωθεί στα Περιφερειακά Συμβούλια.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μια περιοδεία αλλαγής του κακού κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της κοινωνίας και μια προσπάθεια πειθούς για τη «νέα εποχή» που ευαγγελίζεται μετά την 21η Αυγούστου.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε στο Μαξίμου είναι να αναδειχθεί και πάλι το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης, όπως πιστεύουν, δηλαδή ο πρωθυπουργός.

Κρύβονται

Παρά το γεγονός ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει επικοινωνιακός και σίγουρα είναι πολύ πιο μπροστά από τους υπουργούς του οι οποίοι στην πλειονότητά τους «κρύβονται» ακόμη και μετά τον ανασχηματισμό.

Δεύτερος λόγος που ο πρωθυπουργός θα «οργώσει» την Ελλάδα είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του κομματικού ακροατηρίου. Όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ του 3% αλλά και της μεγάλης μερίδας της Κεντροαριστεράς που οδήγησε το κόμμα στην εξουσία. Τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις διαλυμένες έτσι κι αλλιώς οργανώσεις, είναι απογοητευτικά καθώς στελέχη και υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος είναι έξαλλοι με την ακραία πολιτική λιτότητας των τελευταίων ετών αλλά και με τα ψέματα που έχουν ειπωθεί.

Η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και μετά την υποτιθέμενη έξοδο από το μνημόνιο, καθώς η βελτίωση της καθημερινότητας δεν είναι ορατή πουθενά.

Απογοήτευση επικράτησε και μετά τον ανασχηματισμό – φιάσκο με τα ανοίγματα σε κέντρο και δεξιά και τις επιλογές των κ.κ. Ξενογιαννακοπούλου και Παπακώστα.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξαλλοι με τις επιλογές αυτές τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Με φθαρμένα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα ασκήσουμε προοδευτική, αριστερή πολιτική; Μ’ αυτούς και με τον Πάνο Καμμένο θα προχωρήσουμε στην Συνταγματική Αναθεώρηση, ένα κορυφαίο ζήτημα για τη Δημοκρατία μας;»

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι όλοι είναι στα… κάγκελα, η αντεπίθεση Τσίπρα θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να αναπτερωθεί το καταρρακωμένο ηθικό και να πάει το κόμμα με περισσότερη ορμή στις εκλογές.

Και γι’ αυτό επελέγη το δόγμα «βγάλτε τον Αλέξη από το Μαξίμου» προκειμένου να αναδειχθεί η νέα εποχή για τη χώρα.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι και οι συνεχείς παρεμβάσεις που κάνει ο πρωθυπουργός μέσω twitter (πανηγυρισμοί για τις εξαγγελίες Γαβρόγλου ή τις συλλογικές συμβάσεις της Ε.Αχτσιόγλου) ή το νέο βίντεο στυλ «ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη» για την επιτυχία της νησιωτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η αρχή έγινε με την Ιθάκη και ο επόμενος σταθμός είναι το Σάββατο στη ΔΕΘ όπου θα ανακοινωθεί το πακέτο παροχών.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιο «μετρημένο» καλάθι μιας και οι αγορές καραδοκούν και προειδοποίησαν την Αθήνα να μην εκτροχιαστεί από το πρόγραμμα προσαρμογής που έτσι κι αλλιώς είναι σε ισχύ.

Όλα για την οικονομία

Όπως αναφέρουν τα «Νέα» το μείζον θέμα για την κυβέρνηση τους προσεχείς μήνες είναι η οικονομία, από την πορεία της οποίας θα εξαρτηθούν τελικά οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και το μέλλον της εν όψει και των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Αυτό το γνωρίζει άριστα ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να κερδίσει τη μάχη των συντάξεων, όπως αναφέρουν και στενοί συνεργάτες του.

Τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία θα συνοδεύονται από πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια «ανοίγματος στην κοινωνία», σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό, αν και για την αντιπολίτευση οι πολίτες και όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν γυρίσει την πλάτη στο κυβερνών κόμμα.

Για να τύχει ευρύτερης αποδοχής το κυβερνητικό σχέδιο, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλήξει ότι απαιτείται πλέον η κινητοποίηση του συνόλου του κόμματος και της κυβέρνησης και, ταυτόχρονα, να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς επιμένουν ότι το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες παραμένει ο Τσίπρας, προαναγγέλλοντας και μια προεκλογική καμπάνια διαρκείας με προσωπικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ακόμη και η απόφαση για περιοδείες ανατροπής του κακού κλίματος για την κυβέρνηση «σαμποτάρεται» από την πραγματικότητα.

Η έρευνα της ΓΣΕΕ, ότι 9 στους 10 βλέπουν συνέχιση της λιτότητας, είναι ένα ακόμη «καρφί» για την κυβέρνηση και την προσπάθεια που κάνει ο Τσίπρας να αλλάξει το κλίμα.

Η καθημερινότητα, εκεί όπου θα κριθεί η μάχη της κάλπης, μοιάζει εφιαλτική παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού. Κάτι που αποτυπώνεται και στις κρυφές μετρήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου.

Οι επόμενες δημοσκοπήσεις αναμένονται γύρω στις 20 του μήνα και μέχρι τότε θα αναπτυχθούν όλες οι πρωτοβουλίες για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024