Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

Τον εμπλουτισμό των υποδομών εκπαίδευσης πρόκειται στη Νέα Μάκρη, πρόκειται να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, περισσότερο από ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε στην ανατολική Αττική.

Η χρηματοδότηση του σχεδίου θα γίνει μέσω του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Προγράμματος.

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης έγκρισης χρηματοδότησης που υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, η οικεία Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, έδωσε το «πράσινο φως» στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ για τη δημοπράτηση της εργολαβίας, προϋπολογισμού 3.830.000 ευρώ. Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε μια στοχευμένη δράση ενίσχυσης της περιοχής του Μαραθώνα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την αναβάθμιση των υποδομών του δήμου και την επίλυση παγίων αιτημάτων των κατοίκων.

Το νέο κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 2.239,20 τ.μ. σε οικόπεδο 2.844,76 τ.μ, δυναμικότητας 300 μαθητών θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής καθώς και τραπεζαρία για τις ανάγκες του ολοήμερου.

Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και πλέον έχει ενεργοποιηθεί στο 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Συνάντηση Περιφέρειας – AHEPA

Με αντιπροσωπεία της American Hellenic Educational Progressive Association συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ώστε να συζητήσουν για κοινές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των άμεσων και μακροπρόθεσμων αναγκών των πυρόπληκτων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ανάγκη εμβάθυνσης των πρωτοβουλιών που συζητήθηκαν σε προγενέστερη συνάντηση (στις 13 Αυγούστου), ενώ στοιχειοθετήθηκε το πλαίσιο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε σχέση με τα ζητήματα που θέτει η επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας.

Στη συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας ς συμμετείχαν: ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Λουκάς (George Loukas), ο πρόεδρος της AHEPA Καναδά Χρήστος Αργυρίου (Christos Argiriou), ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA, Βασίλης Μωυσιάδης (Basil Mossaidis), ο ύπατος κυβερνήτης της AHEPA Ευρώπης, Φάνος Πιτιρής, ο κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο γραμματέας της AHEPA HELLAS, Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο ύπατος κυβερνήτης Ευρώπης Sons of Pericles, Δημήτριος Ράπτης.

Επίθεση Δούρου κατά των ΜΜΕ

Επίθεση κατά των ΜΜΕ εξαπέλυσε η Περιφερειάρχης με μήνυμά της στο Facebook.

Συγκεκριμένα, η κ. Δούρου έγραψε: «Φθάνει πια με μια παρεούλα, τρολλ και ορισμένα ΜΜΕ που δεν σέβονται ούτε θανάτους, ούτε πόνο αλλά ούτε και την σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης».

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο, με κάθε ψέμα, να περάσουν τη δική τους, διαστρεβλωμένη, εικόνα. Γιατί έτσι τους βολεύει, κομματικά, πολιτικά. Ανήθικα» συμπλήρωσε.

Φθάνει πια με μια παρεούλα, τρολλ και ορισμένα ΜΜΕ που δεν σέβονται ούτε θανάτους, ούτε πόνο αλλά ούτε και την σε…

Δημοσιεύτηκε από Rena Dourou στιςΤετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024