Εισβολή στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη του «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με το voria.gr, περίπου πέντε άτομα μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου, πέταξαν τρικάκια, κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο και άφησαν ένα κείμενο.

Δεν φώναξαν συνθήματα, ούτε προέβησαν σε απειλές και αποχώρησαν σύντομα, συνεχίζοντας να πετούν τρικάκια στην πλατεία Μοριχόβου.

Στη συνέχεια σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν ότι «ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι μια από τις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση των αφεντικών ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα Πέμπτη 6/9/2018 αποφασίσαμε να παρέμβουμε στα κεντρικά γραφεία του για να υπενθυμίσουμε πως όσες επικοινωνιακές φανφάρες κι αν επινοήσει το πολιτικό προσωπικό της κυριαρχίας, ο ΣΒΒΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς ταξικούς μας εχθρούς».

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη τους να λάβουν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, με αφετηρία την Καμάρα.