Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό της Μέι ο Τραμπ για την υπόθεση Σκριπάλ

Στο πλευρό της Μέι ο Τραμπ για την υπόθεση Σκριπάλ

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν πριν την ανακοίνωση των κατηγοριών

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνομίλησε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν κατηγορήσει ευθέως δύο Ρώσους αξιωματικούς της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU για τη χημική επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Σάλσμπερι εναντίον ενός Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, η Μέι είπε ότι η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν πλέον ότι η επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια πραγματοποιήθηκε από τους δύο Ρώσους πράκτορες οι οποίοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι έδρασαν με την έγκριση ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων.

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού είπε στους δημοσιογράφους ότι η Τερέζα Μέι μίλησε με τον Τραμπ το βράδυ της Τρίτης για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διαλύσουν αυτό το δίκτυο στρατιωτικών πληροφοριών, τη GRU.

«Οι ενέργειες της GRU συνιστούν απειλή για όλους τους συμμάχους μας και μοιραζόμαστε μαζί τους τις πληροφορίες που έχουμε. Θα εντείνουμε τώρα τις συλλογικές προσπάθειές μας για να διακόψουμε τη λειτουργία και να αποξηλώσουμε αυτό το δίκτυο», τόνισε.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο Γούντι Τζόνσον δήλωσε ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα με τη Βρετανία και θεωρεί υπεύθυνη τη Ρωσία για αυτή την «επιθετική ενέργεια» στο βρετανικό έδαφος.

«Οι ΗΠΑ και η Βρετανία στέκουν ακράδαντα ενωμένες θεωρώντας υπεύθυνη τη Ρωσία για την επιθετική ενέργεια σε βρετανικό έδαφος», έγραψε ο Αμερικανός διπλωμάτης στο Twitter.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024