Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία επιβεβαίωσε την επιδρομή στην Ιντλίμπ

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την επιδρομή στην Ιντλίμπ

Στις 4 Σεπτεμβρίου, «τέσσερα αεροπλάνα του ρωσικού στρατού προχώρησαν από τη βάση του Χμέιμιμ σε πλήγματα εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπάτ αλ-Νόσρα»

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα πως πραγματοποίησε χτες τις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, τέσσερα αεροπλάνα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων βομβάρδισαν χθες Τρίτη «στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης» Τζαμπάτ αλ-Νόσρα στη συριακή επαρχία.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, «τέσσερα αεροπλάνα του ρωσικού στρατού προχώρησαν από τη βάση του Χμέιμιμ σε πλήγματα εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπάτ αλ-Νόσρα» (Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, αποτελείται από μέλη του πρώην κλάδου της Αλ-Κάιντα στη Συρία), ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αυτά τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «σε ώρες της ημέρας που επικρατεί σκοτάδι», χωρίς να διευκρινίσει αν ήταν πολύ νωρίς το πρωί ή αφού έπεσε η νύκτα.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κονασένκοφ, τα πλήγματα «είχαν στόχο αποθήκες έξω από κατοικημένες ζώνες όπου ήταν αποθηκευμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και οι ζώνες εκτόξευσης αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις επιθέσεις τους εναντίον της βάσης του Χμέιμιμ και τοποθεσιών στις επαρχίες του Χαλεπιού και της Χάμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα αεροπλάνο στοχοθέτησε μια αποθήκη στην οποία ήταν αποθηκευμένοι πύραυλοι εδάφους-αέρος.

Ήδη από χτες το βράδυ ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τουλάχιστον 13 άμαχοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024