Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Φόβοι για εκτοπισμό άλλων 700.000 ανθρώπων

Συρία: Φόβοι για εκτοπισμό άλλων 700.000 ανθρώπων

Η τριμερής σύνοδος κορυφής, από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη την Παρασκευή, χαρακτηρίστηκε από την Άγκυρα ως «η τελευταία προσπάθεια να αποφευχθεί η μαζική σφαγή» στη βόρειο-ανατολική Συρία

Τις έντονες ανησυχίες τους εκφράζουν οι φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να εκτοπιστούν περισσότεροι από 700.000 από το Ιντλίμπ, μετά την επιχείρηση της Ρωσίας στη συριακή επαρχία.

Η τριμερής σύνοδος κορυφής, από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη την Παρασκευή, χαρακτηρίστηκε από την Άγκυρα ως «η τελευταία προσπάθεια να αποφευχθεί η μαζική σφαγή» στη βορειο-ανατολική Συρία.

Ο τραγικός απολογισμός των 13 αμάχων, μεταξύ των οποίων οι 6 ήταν παιδιά, ήταν ό,τι άφησε πίσω της η επίθεση της Ρωσίας στην Ιντλίμπ, που θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των «τρομοκρατών» για τη συριακή κυβέρνηση.

Η τύχη τους βρίσκεται στο επίκεντρο των αποτελεσμάτων του επταετούς πολέμου, όπου η πόλη Ιντλίμπ και η γύρω περιοχή της είχαν χρησιμοποιηθεί όλο και περισσότερο ως χώρος «εκφόρτωσης», για πληθυσμούς που εξορίστηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας ή για όσους είχαν εγκαταλείψει περιοχές που «κέρδισε» ο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Μεγάλος αριθμός ατόμων που εκτοπίστηκαν στην επαρχία εξαρτάται αποκλειστικά από βοήθεια, με μικρή πρόσβαση σε καθαρό νερό, αποχέτευση ή σχολική εκπαίδευση και αντιμετωπίζει έλλειψη τροφίμων που πιθανόν να επιδεινωθεί σε περίπτωση επίθεσης.

Η Διεθνής Αμνηστία και το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων έκαναν έκκληση να ακυρωθεί η εισβολή, ενώ και οι δύο οργανώσεις φοβούνται ότι οι συνέπειες θα ήταν πολύ χειρότερες από ό, τι σε άλλες πόλεις που δέχτηκαν επίθεση κατά τον πόλεμο.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων δήλωσε ότι ένα ασφαλές πέρασμα για τους πρόσφυγες θα είναι απαραίτητο σε περίπτωση επίθεσης. «Ένας ιλιγγιώδης αριθμός 700.000 ανθρώπων, μπορεί αν εκτοπιστεί σε μια μέρα», ανέφερε. «Ήδη οι άνθρωποι είναι εν κινήσει φοβούμενοι του τι θα μπορούσε να έρθει στη συνέχεια, και αγωνίζονται να βρουν καταφύγιο».

Η Τουρκία έχει αποδεχθεί περίπου 2 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία. Ωστόσο, η πολιτική βούλησή του να διατηρήσει την παρουσία της σε στρατόπεδα κατά μήκος των συνόρων έχει μειωθεί.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024