Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερέ: Οι αγορές θα είναι πιο δύσκολες από τους θεσμούς

Κερέ: Οι αγορές θα είναι πιο δύσκολες από τους θεσμούς

Ο διάλογος με τους επενδυτές δεν θα είναι ευκολότερος από εκείνον με τους δανειστές προειδοποιεί ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ

Δεν θα είναι ευκολότερος ο «διάλογος» της Ελλάδας με τους επενδυτές από εκείνον με τους θεσμούς, προειδοποιεί ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Στην πρώτη τοποθέτηση στελέχους της ΕΚΤ μετά τη λήξη του μνημονίου, ο Κερέ τονίζει ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η αποφυγή των υπαναχωρήσεων είναι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους, υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Eurogroup ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή του μεσοπρόθεσμα, αλλά παραμένουν κίνδυνοι μακροπρόθεσμα.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Κερέ θέτει ακόμη θέμα βελτίωσης της διακυβέρνησης των τραπεζών καλώντας την κυβέρνηση να απόσχει από πρακτικές επηρεασμού των πιστωτικών τους αποφάσεων, ενώ σημειώνει ότι παρά την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους θέσης, η ποιότητα κεφαλαίων τους είναι χαμηλή εξαιτίας των αναβαλλόμενων φόρων.

Ο ίδιος θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση του αριθμού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος αλλά και οι περαιτέρω βελτιώσεις στο πλαίσιο διακυβέρνησης των τραπεζών. «Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πολύ σημαντικό οι αρχές να μην προσπαθούν να επηρεάσουν τις πιστωτικές αποφάσεις των τραπεζών, αλλά αντιθέτως να επικεντρωθούν στη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας τους» σημειώνει ο κ. Κερέ.

Για το ζήτημα της μείωσης ή μη των συντάξεων, ο Κερέ τονίζει ότ για την ΕΚΤ πρωταρχική σημασία έχει η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και κάνει ειδική αναφορά στην άμεση φορολογία.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024