Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Συρία ο ΥΠΕΞ του Ιράν πριν την εισβολή στην Ιντλίμπ

Στη Συρία ο ΥΠΕΞ του Ιράν πριν την εισβολή στην Ιντλίμπ

Το Ιράν αποτελεί ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια.

Με τον Σύρο ομόλογό του, Ουαλίντ Μουάλεμ, συναντήθηκε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στον απόηχο των απειλών του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας για εισβολή στην Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών.

Το Ιράν αποτελεί ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια.

Η επίσκεψη του ιρανού ΥΠΕΞ πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, στην Τεχεράνη, όπου θα μετάσχουν οι πρόεδροι του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας, χωρών που είναι οι βασικοί υποστηρικτές των εμπολέμων πλευρών στη Συρία.

Ο Ζαρίφ και ο Άσαντ συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Συρία και την περιοχή καθώς και θέματα της ημερήσιας διάταξης της τριμερούς συνόδου κορυφής, ενώ οι δύο επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία της συνόδου.

«Το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση και θα διατηρήσει τον συμβουλευτικό ρόλο και τη βοήθειά του για την προσεχή επιχείρηση στην Ιντλίμπ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί στην Τεχεράνη.

Τον τελευταίο καιρό η συριακή κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει ενισχύσεις στην περιοχή γύρω από την Ιντλίμπ, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Στο εξής, η επαρχία είναι στο στόχαστρο της Δαμασκού και του ρώσου συμμάχου της οι οποίοι πολεμούν τους τζιχαντιστές της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ, οργάνωσης που κυριαρχείται από τους μαχητές της πρώην πτέρυγας της Αλ-Κάντα στη Συρία.

Από την πλευρά της, η Τουρκία που έχει αναπτύξει δυνάμεις στην Ιντλίμπ επιδιώκει να αποφύγει μια επίθεση που θα προκαλούσε νέα μαζική εισροή προσφύγων στο έδαφός της.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024