Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες υποσχέσεις Τζανακόπουλου: Δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων

Νέες υποσχέσεις Τζανακόπουλου: Δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων

Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 μπορεί να επιτευχθεί αντικειμενικά και χωρίς την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο είπε «με μεγάλη βεβαιότητα» -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραπέμποντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τις σχετικές ανακοινώσεις περί ελαφρύνσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, σε τηλεμαχία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Βορίδη, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 μπορεί να επιτευχθεί αντικειμενικά και χωρίς την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. ‘Αρα λοιπόν, αφού έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας, με βάση τα οποία θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα απολύτως τελικό και οριστικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο, θα κάνουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εφόσον αποδειχθεί στις σχετικές συζητήσεις που θα γίνουν, ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές για την επίτευξη του 3,5% και σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές, τότε θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και στη βάση των προβλέψεων θα προχωρήσουμε». Όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα, στη βάση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για το 2018, «να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις» και επανέλαβε ότι ο δημοσιονομικός χώρος των 800 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση κατά το δοκούν. Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το κλείσιμο του κύκλου των μνημονίων «σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς στη χώρα».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024