Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καλπάζει» ο ιός του Δυτ. Νείλου: Έξι νεκροί στην Κ. Μακεδονία

«Καλπάζει» ο ιός του Δυτ. Νείλου: Έξι νεκροί στην Κ. Μακεδονία

Στα εξήντα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Στα εξήντα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των εκτελεστικών επιτροπών της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ανέρχεται πλέον σε έξι και κάλεσε τους δήμους, την ερχόμενη χρονιά, να προβλέψουν στους προϋπολογισμούς τους κονδύλια για εξειδικευμένου χαρακτήρα ψεκασμούς σε συγκεκριμένα σημεία εντός των ορίων τους.

Ψεκασμοί από αέρος και εδάφους θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου έχει προκύψει κίνδυνος της δημόσιας υγείας από την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή την κατ’ εξαίρεση χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους και από αέρος, για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών, σε περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγάλος πληθυσμός τους.

Η εφαρμογή των σκευασμάτων θα γίνει υπό την ευθύνη, εποπτεία και καθοδήγηση των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024