Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Roadster σήκουελ για την Lamborghini Aventador SVJ

Roadster σήκουελ για την Lamborghini Aventador SVJ

Η ιταλική φίρμα ετοιμάζει το επόμενο, τελευταίο κεφάλαιο στον κύκλο ζωής της Aventador ο οποίος θα κλείσει με την ανοιχτή και εξίσου «ισοπεδωτική» Aventador Roadster SVJ.

Μια ανοιχτή έκδοση θα αποκτήσει η ισχυρότερη, αγωνιστικών προδιαγραφών Aventador SVJ και η οποία μάλιστα πρόκειται να παρουσιαστεί σχετικά σύντομα καθώς οι διαδικασίες διαδοχής του μοντέλου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από εσωτερικό έγγραφο της Lamborghini, η γκάμα της Aventador SVJ θα συμπεριλάβει και Roadster έκδοση η οποία όπως υποθέτει κανείς θα μοιραστεί τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με την Coupe η οποία παρουσιάστηκε πριν δύο εβδομάδες από το PebBle Beach της Καλιφόρνια.

Αυτό σημαίνει ότι η Aventador Roadster SVJ θα επωφεληθεί από τον ίδιο ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων με ισχύ 770 ίππων και 720 Νm ροπής, αλλά και από μια εξίσου ενδελεχή αεροδυναμική αναβάθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coupe επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, χρόνοι οι οποίοι αναμένεται να είναι οριακά αυξημένοι στην περίπτωση της Aventador Roadster SVJ λόγω του αυξημένου βάρους της.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η διαφορά βάρους που χωρίζει την Aventador Superveloce Coupe από την αντίστοιχη roadster έκδοση διαμορφώνεται στα 50 κιλά -και- κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και στην περίπτωση της κορυφαίας ανοιχτής έκδοσης της Aventador.

Αυτό που ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί σε σχέση με την Aventador Roadster SVJ, είναι ο αριθμός των αντιτύπων που θα κατασκευαστούν καθώς, παραμένει άγνωστό κατά πόσο η Lamborghini την έχει συμπεριλάβει στις 900 +63 μονάδες που ανακοίνωσε εξαρχής για την έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο άφιξής της ανοιχτής έκδοσης, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του 2019, με δεδομένο το πρόσφατο παράδειγμα της «απλής» Superveloce όπου η ανοιχτή και η coupe έκδοση παρουσιάστηκαν με διαφορά ελάχιστων μηνών αλλά και το γεγονός ότι η Lamborghini έχει ήδη ξεκινήσει τις εκδηλώσεις σε κλειστό κύκλο για την αποκάλυψη του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την Aventador.

Σε ό,τι αφορά τη διάδοχο, όπως έχει διαρρεύσει από τις παραπάνω εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται σε υποψήφιους αγοραστές, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Aventador αναμένεται να αντλήσει σχεδιαστικές επιρροές από το θεαματικό concept Terzo Millennio αλλά και να εισαγάγει στο λεξιλόγιο της κορυφαίας Lamborghini την υβριδική τεχνολογία.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024