Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Koenigsegg Ragnarok: Σκληρό ροκ... 1.440 ίππων

Koenigsegg Ragnarok: Σκληρό ροκ… 1.440 ίππων

H σουηδική φίρμα προετοιμάζει το διάδοχο του Agera επιλέγοντας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα μυθικό όνομα το οποίο θα υποστηρίξει με εξίσου μυθικές προδιαγραφές.

Η σουηδική φίρμα με το δυσπρόφερτο όνομα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να παρουσιάσει από την έκθεση της Γενεύης του 2019 το μοντέλο που θα πάρει την θέση του Agera και το οποίο ως γνωστόν στο σύντομο πέρασμα τoυ (κατασκευάστηκε σε μόλις 25 αντίτυπα), κατάφερε χάρη στις εξωπραγματικές προδιαγραφές του, να κατακτήσει μεταξύ άλλων, τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Κάπως έτσι, όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ο πήχης για το διάδοχο που θα κάνει πρεμιέρα στην ελβετική έκθεση έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη στα οποία και τελικά θα αρθεί -τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες.

Ξεκινώντας από το όνομα, ο διάδοχος του Agera θα υιοθετήσει την εμπνευσμένη από την σκανδιναβική μυθολογία, ονομασία Ragnarok. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το συγκεκριμένο τομέα ούτε αρέσκονται στο Βάγκνερ ή έστω στο ομώνυμο blockbuster δια χειρός Marvel ως Ragnarok ορίζεται η τελική μάχη μεταξύ των θεών η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του κόσμου και την αναγέννησή του.

Το… «λυκόφως των θεών» θα φροντίσει να δικαιώσει το όνομα του με μια σειρά εξίσου επιβλητικών προδιαγραφών οι οποίες θα του εξασφαλίσουν συνδυαστική ισχύ 1.440 ίππων από ένα υβριδικό σύνολο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που αναδύονται το συνολικό βάρος της κατασκευής θα ξεπερνά τα 1.200 κιλά.

Αν και η ορθότητα των παραπάνω μεγεθών μένει να αποδειχθεί, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το Ragnarok θα υπερβεί τα μεγέθη της ισχυρότερης έκδοσης του προκατόχου του, Agera RS, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε δεδομένα να κάνουμε με ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.360 ίππους, Αυτό που μένει επίσης να αποδειχθεί είναι κατά πόσο το Ragnarok θα κυνηγήσει το ρεκόρ ταχύτητας του Agera RS, το οποίο συνοψίζεται σε 444.6 χλμ,/ώρα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024