Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες πληροφορίες από τις καταθέσεις που έδωσαν στο ΓΕΣ αναφορικά με την περιπέτειά τους οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητετώδης και Νίκος Κούκλατζης.

Σχεδόν 20 μέρες μετά την απελευθέρωσή τους, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού την περασμένη Τετάρτη, δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή του, ενώ την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να δώσει την κατάθεσή του.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, και οι έλληνες στρατιωτικοί υποστηρίζουν τη θεωρία του λάθους που τους οδήγησε μέσα στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα, με συνέπεια τη σύλληψή τους.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης, μαζί με τον Λοχία εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Λίγο παρακάτω εντόπισαν κι άλλα σημάδια που τον έκαναν να πιστέψει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην περιοχή.

Απορροφημένος όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά το «Αλτ!». Σηκώνοντας το κεφάλι, ο Ανθυπολοχαγός είδε δύο τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν. Σε αυτό το σημείο ρωτήθηκε γιατί δεν οπισθοχώρησε άμεσα, όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μητρετώδης υποστηρίζει ότι αποφάσισε να μην οπισθοχωρήσει άμεσα, γιατί δεν γνώριζε αν ο λοχίας Κούκλατζης θα μπορούσε να τον ακολουθήσει. Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχτεί στην κατάθεσή του ότι έκανε λάθος εκτίμηση στον τρόπο που αντέδρασε.

Στο ίδιο περίπου πλαίσιο κινήθηκε και η κατάθεση του Κούκλατζη ενώπιον του ΓΕΠΣ, επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο ανθυπολογαχός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Συγκινούν οι δύο στρατιωτικοί: Ψέλνουν το «Τη Υπερμάχω στρατηγώ»

Γράψτε το σχόλιο σας