Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 3η Σεπτέμβρη ζεσταίνει τη μηχανή του ΠΑΣΟΚ

Η 3η Σεπτέμβρη ζεσταίνει τη μηχανή του ΠΑΣΟΚ

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ίδρυσης του Κινήματος δίνουν όραμα στον νέο κεντροαριστερό φορέα

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη και της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτούν, για πρώτη φορά, ένα πέρασμα. Με τον κεντροαριστερό φορέα να έχει πλέον διαμορφωθεί, οι συζητήσεις στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την προσεχή Δευτέρα έχουν διπλό στόχο – από τη μια να θυμίσουν τις δημοκρατικές παραδόσεις της παράταξης και από την άλλη να θέσουν τις βάσεις της επόμενης μέρας.

«Γιατί για μας ο εορτασμός της επετείου δεν αποτελεί αναπόληση του χθες, δεν περιορίζεται στην απόδοση τιμών προς την προσφορά του Κινήματός μας και τους πρωταγωνιστές της. Αντλώντας διδάγματα από το παρελθόν, εξελισσόμαστε και ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο του λαού μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά από το Κίνημα Αλλαγής.
Το ΠΑΣΟΚ, για τη Χαριλάου Τρικούπη, αποτελεί «τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη που ένωσε τους Ελληνες, έφερε την αξιοπρέπεια στη ζωή των μη προνομιούχων, κατοχύρωσε και διεύρυνε τους δημοκρατικούς θεσμούς και αγωνίστηκε για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Το τρίπτυχο. Με τις βασικές αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης και το τρίπτυχο «εθνική ανεξαρτησία – λαϊκή κυριαρχία – κοινωνική απελευθέρωση» φιλοδοξούν να κάνουν το μήνυμα, για άλλη μία φορά, επίκαιρο. Με αυτήν την ιδεολογική βάση, οι τρεις θεματικές που θα αναπτυχθούν τη Δευτέρα αφορούν το περιεχόμενο του πατριωτισμού, τη διάκριση των εξουσιών και την κοινωνική δικαιοσύνη – τρία σημεία, δηλαδή, που τα κεντροαριστερά στελέχη θεωρούν πως τους διαφοροποιούν από τη «διπλή συντήρηση» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Με κυρίαρχο αφήγημα αυτό της «εθνικής και κοινωνικής αφύπνισης», η Γεννηματά θα θέσει τις βάσεις για μια «προοδευτική ατζέντα διακυβέρνησης» – η οποία θα αναπτυχθεί, με προτάσεις πλέον, στην ομιλία της επόμενης Δευτέρας στη ΔΕΘ.
Παράλληλα, ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη δίνει μια ευκαιρία να ξαναζεσταθεί η μηχανή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως σχολιάζουν τα στελέχη του, «πρωταγωνιστεί και σήμερα» στη νέα κεντροαριστερή σελίδα του Κινήματος Αλλαγής – αποτελώντας, υπό μια έννοια, τον κορμό του. Ο στόχος της διεύρυνσης, άλλωστε, αποτελεί «σταθερή απόφαση και προτεραιότητα». Με αφορμή τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα 100 από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 2019, ορίστηκε επιτροπή υπό τον Θανάση Τσούρα, ιδρυτικό μέλος του κόμματος, η οποία θα αναλάβει να συντονίσει τις εκδηλώσεις πανελλαδικά.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024