Στις φυλακές θα επιστρέψει ο επιχειρηματίας Αρης Φλώρος ο οποίος είχε αποφυλακιστεί προ ημερών με όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 67%). Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας με ταχύτατες διαδικασίες συνεδρίασε και μετά από θετική εισήγηση του εισαγγελέα, έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Χαλκίδας Λ. Σοφουλάκης, ενώ είχε προηγηθεί και σχετική παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Αμέσως ο κ. Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Άρη Φλώρο από τη Βούλα που βρισκόταν. Η αιτιολογία, φέρεται να ήταν, η διασφάλιση μη διαφυγής του, καθώς υπήρχαν πληροφορίες στην αστυνομία πως ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος ήταν «ύποπτος φυγής».

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικές ημέρες. Απόφαση, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Νωρίτερα, με εισαγγελική παραγγελία την οποία υπέγραψε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης και απευθύνεται στην αρμόδια Εισαγγελία Χαλκίδας ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου που αποφυλάκισε τον Φλώρο, ζητώντας να επανεξεταστεί στο σύνολο της η υπόθεση.

Η άσκηση έφεσης και ουσιαστικά η επανεξέταση της υπόθεσης για την πρόωρη αποφυλάκιση Φλώρου ζητήθηκε διότι, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο η πιστοποίηση για το ότι το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου πάνω από 67% είναι αόριστη, δεν είναι θεμελιωμένη και δεν πείθει, ούτε παρατίθενται στοιχεία από τα οποία να φαίνεται, ότι αυτά που βεβαιώνονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε μια ακόμα εξέλιξη στην υπόθεση, η πνευμονολόγος που φέρεται να εξέτασε τον Φλώρο, κατήγγειλε πλαστογραφία λέγοντας πως ουδέποτε είχε εξετάσει τον συγκεκριμένο ασθενή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο