Ένα νέο σκάνδαλο παρακράτησης ποσών από τα ΕΛΤΑ καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος ζητάει παράλληλα εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επικαλείται καταγγελίες των εργατών γης στην Αργολίδα, οι οποίες αφορούν τη μη καταβολή από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ των παρακρατήσεων από εργόσημα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες είχε αποκαλυφθεί πως τα ΕΛΤΑ δεν απέδιδαν στην ΔΕΗ τα ποσά πληρωμής που κατέθεταν όσοι καταναλωτές επέλεγαν να εξοφλήσουν εκεί τους λογαριασμούς τους.

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από εργάτες γης στην Αργολίδα που αγοράζουν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, τα ποσά που προκύπτουν από το ποσοστό που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ και αντιστοιχεί στην ασφάλισή τους δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι» αναφέρει ο κ Ανδριανος και προσθετει:

«Ο ΕΦΚΑ μάλιστα καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ τότε θα γίνει συμψηφισμός.

Δεδομένου του ότι αφενός οι εργάτες γης σήμερα παρουσιάζονται ανασφάλιστοι ενώ έχουν παρακρατηθεί τα σχετικά ποσά, και αφετέρου καλούνται να υποστούν οικονομική επιβάρυνση προκειμένου να ασφαλιστούν ενώ έχουν πληρώσει ποσά μέσω των εργοσήμων, την ώρα που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα,

Ερωτώνται οι υπουργοί:

Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η άμεση πίστωση των ως άνω παρακρατηθέντων ποσών από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ από τα εργόσημα εργατών γης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο