Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz EQC: Ηλεκτρισμός… εν όψει

Mercedes-Benz EQC: Ηλεκτρισμός… εν όψει

Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν με ένα νέο teaser μια ακόμα πτυχή από το πρώτο ηλεκτρικό τους μοντέλο, με την μορφή ενός μεσαίου SUV, το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του από σουηδικού έδαφος σε λίγες ημέρες.

H γερμανική φίρμα παραδίδει με ένα νέο teaser ένα ακόμα κομμάτι από το παζλ που θα συνθέσει την προσωπικότητα του EQC το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 4 Σεπτεμβρίου από την Στοκχόλμη, συνοδευόμενο από τον τίτλο του πρώτου ευρείας παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Mercedes-Benz.

Αποτελώντας ουσιαστικά την ηλεκτρική εναλλακτική της GLC αν και με οριακά μεγαλύτερες διαστάσεις, το EQC φιλοξενεί στα σπλάχνα του ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελείται από ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ συνδυαστικής ισχύος έως και 430 ίππων τα οποία θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου που με τη σειρά τους θα εγγυώνται αυτονομία 500 χλμ.

Όπως καθιστούν σαφές τα πρόσφατα teaser, η Mercedes-Benz θα φροντίσει να τονίσει την ηλεκτρική ιδιαιτερότητα του EQC με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ανάλογα του πρωτοτύπου που ανέλαβε να το συστήσει και στα οποία προφανώς πλην της νέας ηλεκτρικής αισθητικής και της νέας εικόνας που θέλουν να αποτυπώσουν έχουν σμιλευτεί –και- με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η πρώτη εικόνα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα συμπίπτει με τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά πρότυπα που έχουν αναδυθεί από το οπλοστάσιο της Mercedes-Benz με το EQC να ενσωματώνει το δίδυμο οθονών σε ενιαία διαμόρφωση οι οποίες φιλοξενούν τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και τις λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Ανεξαρτήτως των τελικών προδιαγραφών της οι οποίες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από το status του πρώτου ηλεκτροκίνητου ευρείας παραγωγής της Mercedes-Benz, ως γνωστόν το EQC θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια πλήρη γκάμα αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλων από τη γερμανική φίρμα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, μετά το EQC, σειρά θα πάρει το EQA, το ηλεκτροκίνητο alter ego της A-Class, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει το EQ S, το οποίο όπως εύκολα υποθέτει κανείς θα επιτελέσει το ρόλο της ηλεκτρικής εναλλακτικής της S-Class.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024