Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει ο Δραγασάκης: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις το 2019

Επιμένει ο Δραγασάκης: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις το 2019

Τι αναφέρει για την στάση του ΔΝΤ

Στην άποψη ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις εμμένουν κυβερνητικά στελέχη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Euroworking Group εκτιμάει ότι ο προϋπολογισμός που θα συνταχθεί για το 2019 δεν θα περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις.

«Ο προϋπολογισμός του 2019 πιστεύω ότι δεν θα περιέχει περικοπές συντάξεων, αλλά μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων. Ο προϋπολογισμός θα έχει θετικά μηνύματα για τη χώρα, την κοινωνία και τους εργαζόμενους», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Real FM.

Αναφερόμενος στην άποψη του ΔΝΤ για περικοπή των συντάξεων ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ ήταν, είναι και θα είναι ενάντια σε κάθε μέτρο που συνιστά κοινωνική προστασία και ενίσχυση εισοδημάτων. Σήμερα δεν μπορεί να κάνει αυτόν τον εκβιασμό. Έχουμε επιχειρήματα που δείχνουν ότι η περικοπή των συντάξεων θα κάνει κακό».

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην πάγια θέση του για την ανάγκη περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019. Τα σχετικά μηνύματα έχουν φτάσει ήδη στην κυβέρνηση και αναμένεται πως θα βρεθούν στο επίκεντρο των συστάσεων που θα μεταφέρει ο επικεφαλής της πρώτης μεταμνημονιακής αποστολής του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν κατά την έναρξη του πρώτου κύκλου ενισχυμένης εποπτείας στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε φάση σταθερότητας και εθνικής ευκαιρίας με το τέλος των μνημονιακών προγραμμάτων και παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και δεν επηρεάζεται από τα όποια εκλογικά σενάρια. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με ορίζοντα τετραετίας και δεκαετίας.

Κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ.Δραγασάκης είπε ότι αυτός «έδειξε ότι η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να συνομιλεί με δυνάμεις ευρύτερες».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024