Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρωταγωνίστριες και τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας των νέων υπουργών [Εικόνες]

Οι πρωταγωνίστριες και τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας των νέων υπουργών [Εικόνες]

Το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Άρωμα γυναίκας είχε η ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο προεδρικό μέγαρο έφτασαν από νωρίς οι γυναίκες του νέου κυβερνητικού σχήματος που όλες ανεξαιρέτως προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν με τις στιλιστικές τους επιλογές.

Η νεότερη υπουργός της κυβέρνησης η Κατερίνα Νοτοπούλου άφησε το νεανικό λουκ και φόρεσε υπουργικό κοστούμι. Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη με σπουδές στην Ψυχολογία αλλά και μικρή προϋπηρεσία στο θεατρικό σανίδι, επέλεξε μπλε κοστούμι και μωβ μεγάλα γυαλιά στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης εμφανίστηκε μόνη και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Στο ίδιο χρώμα αλλά σε πιο σκούρα απόχρωση και το κοστούμι της Όλγας Γεροβασίλη που μετακινήθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο. «Γυναικεία υπόθεση η ασφάλεια» δήλωσε η ίδια τονίζοντας ότι «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια».

Η πρωταγωνίστρια της ημέρας, η Κατερίνα Παπακώστα πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με την κόρη της τραγουδίστρια Άγγελα Σιδηροπούλου. Ντυμένη με μουσταρδί φόρεμα η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι: «Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας».

Αμήχανη αλλά χαμογελαστή ήταν και η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η νέα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει διατελέσει υπουργός Υγείας το 2009 επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 2012 λόγω διαφωνίας με την πολιτική του κόμματος.

Εκτός από τις γυναίκες του νέου σχήματος και οι άνδρες υπουργοί φόρεσαν το καλό τους χαμόγελο και έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο με μέλη της οικογένειας και τους φίλους τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος που είχε στο πλευρό του τις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγο και την μικρή του κόρη που έσπευσε να τον φιλήσει για να το συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος της ορκωμοσίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024