Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινή γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν για το προσφυγικό

Κοινή γραμμή Σαλβίνι – Όρμπαν για το προσφυγικό

«Ο Σαλβίνι αποδεικνύει ότι η μετανάστευση μπορεί να μπλοκαριστεί και στην θάλασσα» και ότι «από την επιτυχία της προσπάθειάς του, εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης» δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν

Σε κοινή γραμμή φαίνεται να βαδίζουν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, με τον ιταλό υπουργό εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Τρίτη συνάντηση.

Μάλιστα από μεριάς του ο ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Σαλβίνι «ήρωα» και άνθρωπο με τον οποίο «μοιράζεται τη μοίρα του».

«Ήταν μια θετική συνομιλία, και όχι μόνον για το μεταναστευτικό» δήλωσε από μεριάς του ο Σαλβίνι σχολιάζοντας τη συνάντηση.

«Ζητάμε την συνεργασία της Γαλλίας και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Ζητάμε από τον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος είναι στο χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την εκλογή του, να ανοίξει το ιταλογαλλικό συνοριακό πέρασμα του Βεντιμίλια. Χάρη και στην στάση μας, πάντως, στην Μεσόγειο, πλέον, δεν υπάρχουν πλοία των ΜΚΟ», τόνισε ο Σαλβίνι.

«Υπάρχουν δυο θέσεις: η μια, του Μακρόν, θέλει να πετύχει την κατάρρευση του ΕΛΚ και στηρίζει την παράνομη μετανάστευση. Η άλλη θέση είναι η δική μας, που θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη αυτή μετανάστευση», τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, ο οποίος, πάντως, «ενημέρωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την σημερινή του συνάντηση».

«Χωρίς τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά»

Κάνοντας σχόλιο για τις προσεχείς ευρωεκλογές, ο ιταλός υπουργός κατέστησε σαφές ότι ο στόχος είναι μια εκλογική συμμαχία χωρίς τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά, η οποία να ενώσει διαφορετικές δυναμικές με έναν κοινό σκοπό.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, αν ο Σαλβίνι μιλούσε ουγγρικά και έθετε υποψηφιότητα, «θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει την χώρα του».

Ο ούγγρος πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι «η χώρα του απέδειξε ότι η μετανάστευση δια της χερσαίας οδού μπορεί να σταματήσει, διότι πρέπει να βοηθάμε όποιον έχει προβλήματα στην χώρα του, αλλά όχι να φέρνουμε τα προβλήματα στην δική μας».

«Ο Σαλβίνι αποδεικνύει ότι η μετανάστευση μπορεί να μπλοκαριστεί και στην θάλασσα» και ότι «από την επιτυχία της προσπάθειάς του, εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης» δήλωσε κλείνοντας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024