Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Λευτέρης Κρέτσος ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Λευτέρης Κρέτσος ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Τον Μάρτιο 2015 ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ωστόσο πριν το διορισμό του εργαζόταν ως επίκουρος καθηγητής εργασιακών σχέσεων και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο του Greenwich

Στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μετακινείται ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που προετοίμασε την αναλυτική αναφορά για τις αρνητικές επιπτώσεις των μνημονίων συνεργασίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, που είχε παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας, ως αντιπολίτευσης ακόμα.

Έχει υπερασπιστεί τις θέσεις του και την έρευνα του σε μία σειρά από διακεκριμένα ακαδημαϊκά περιοδικά, συνέδρια και θεσμούς διαμόρφωσης δημόσιας πολιτικής.

Τον Μάρτιο 2015 ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ωστόσο πριν το διορισμό του εργαζόταν ως επίκουρος καθηγητής εργασιακών σχέσεων και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο του Greenwich (Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς).

Νωρίτερα στη σταδιοδρομία του εργάστηκε στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, ως εθνικός απεσταλμένος της Ελλάδας. Στο παρελθόν, έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά και ακαδημαϊκά προγράμματα, καθώς και σε συμβουλευτικές δράσεις σχετικές με τη διαμόρφωση πολιτικής στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, τα κοινωνικά δικαιώματα κ.α.

Το 2015 εκδόθηκαν τα βιβλία του «Ριζοσπαστικά Συνδικάτα στην Ευρώπη & το Μέλλον της Συλλογικής Εκπροσώπησης», καθώς και η έκδοση «Νέοι Εργαζόμενοι και Συνδικάτα».

Από τον Δεκέμβριο 2016 έως και τον Αύγουστο του 2017 είχε αναλάβει παράλληλα και τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024