Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σαρώνει» η κακοκαιρία: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

«Σαρώνει» η κακοκαιρία: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς και πτώσεις δέντρων έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας

Πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς και πτώσεις δέντρων έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας.

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας η Πάτρα, καθώς και η ευρύτερη περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις ισχυρές καταιγίδες, τους κεραυνούς και τις αστραπές, ενώ ήδη προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην οδό Ακτή Δυμαίων, Λεύκας και στην περιοχή των Δεμενίκων.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε σπίτια στην περιοχή των Δεμενίκων και του Σαραβαλίου της Πάτρας, καθώς και στην οδό Ηλείας στην Οβρυά κάτω από την Γέφυρα της περιμετρικής.

Προβλήματα και στη Λαμία

Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Λαμία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα από τον απίστευτο όγκο βροχής που έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα για απάντληση υδάτων, ενώ και οι περισσότεροι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Τα φρεάτια αδυνατούσαν να απορροφήσουν το σύνολο του νερού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ορμή των ομβρίων τίναξε τα καπάκια.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις επενέβη συνεργείο της ΔΕΥΑΛ.

Η Πυροσβεστική επενέβη επίσης και σε δέντρο που έπεσε στην οδό Ταϋγέτου κοντά στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, ενώ κλαριά από δέντρα έσπασαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Ο δρόμος που περνά από τον Ξηριά για Ροδίτσα που ήταν ο πρώτος που έκλεισε προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι με τα αυτοκίνητά τους.

Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος σε Νάουσα – Πέλλα

Προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία σημειώνονται στη Νάουσα καθώς εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, ακόμα και καταστήματα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο ατόμων από όχημα σε ασφαλές σημείο.

Εν τω μεταξύ διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο του δρόμου της Νάουσας από πτώση βράχων. Στο σημείο βρέθηκαν μπουλντόζες ώστε να απομακρύνουν τους βράχους και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Πέλλα.

«Πνίγηκαν» και τα Τρικαλα

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από το μεσημέρι τα Τρίκαλα.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε ακόμα ένα ακραίο φαινόμενο, από τα πολλά του φετινού καλοκαιριού, με ισχυρή βροχόπτωση, αλλά και χαλάζι.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στην πόλη έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού.

Ευτυχώς για τους κατοίκους η διάρκεια δεν ήταν τέτοια που να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα, αν και πλημμύρισαν νερό και σε κάποιες αυλές σπιτιών.

Βέβαια η μεγάλη αγωνία είχε να κάνει με τις καλλιέργειες, όταν η βροχή έγινε χαλάζι, αλλά όχι τέτοιας έντασης που να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους αγρότες.

Χαλάζι και στην Αττική

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν γλίτωσαν ούτε οι περιοχές της Αττικής.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Οι περιοχές που επλήγησαν εντονότερα από τα φαινόμενα ήταν η Κάντζα και η Μαλακάσα, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η βροχή ήταν καταρρακτώδης ενώ η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία.

Λίγο μετά τις 14:00 πυκνή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Παλλήνης.

Η βροχή αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των κατοικιών τους, και φοβούνται μήπως προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές στα σπίτια.

Έντονα φαινόμενα και την Τρίτη

Καθόλου ενθαρρυντικές δεν είναι οι ενδείξεις για αύριο, Τρίτη, αφού θα βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χωράς, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται εκ νέου από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά την Τρίτη θα επηρεαστούν

  • Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
  • Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024