Νέο κύκλο ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, κυρίως στα μικρά αεροδρόμια της χώρας, αναμένεται να προκαλέσουν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας για το τέλος της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο κλάδος των ηλεκτρονικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έπειτα από τις στάσεις εργασίας της περασμένης Παρασκευής, προκήρυξε τρεις νέες 24ωρες συνεχόμενες απεργίες για την Παρασκευή 31 Αυγούστου, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Από τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις (καθυστερήσεις, ματαιώσεις), που εξυπηρετούνται κυρίως από αεροδρόμια όπου ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας υλοποιείται κατά βάση από τους ηλεκτρονικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ (π.χ. Κύθηρα, Αστυπάλαια, Σύρος, Σητεία, Νάξος, Κάρπαθος, Κάσος).

Η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την εναρμόνιση του ωραρίου εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην αεροναυτιλία, καθώς και την γνωστοποίηση του περιεχομένου των Προεδρικών Διαταγμάτων που έχει συντάξει το υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4427/2016, πριν την προώθηση της δημοσίευσής τους σε ΦΕΚ.

Επίσης, διεκδικούν την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού ηλεκτρονικών (ΠΕ4/TE4), με κριτήρια εντοπιότητας, κυρίως για την στελέχωση των περιφερειακών αερολιμένων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ηλεκτρονικών, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, οι οργανικές μονάδες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 21 του νόμου 1264/1982).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο