Ο κύκλος στενεύει γύρω από τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς όλο και περισσότεροι συνεργάτες του καταδικάζονται για εγκλήματα φοροδιαφυγής και παραβίασης της προεκλογικής νομοθεσίας. Και καθώς η έρευνα για την πιθανή συνέργεια συμβούλων του με ρώσους αξιωματούχους το 2016 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Τραμπ παρότι εμφανίζεται ψύχραιμος, φαίνεται να ζορίζεται όπως ποτέ μέχρι τώρα.

Ισως γι αυτό βάζει στο στόχαστρο δημοσίως πλέον τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. Ο πρώην γερουσιαστής από την Αλαμπάμα ήταν ένας από τους πρώτους Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες που στήριξαν τον Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του και στο τιμόνι του υπουργείου Δικαιοσύνης εφάρμοσε τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική του νέου προέδρου.

Ομως ο Τραμπ τον τελευταίο καιρό τον επικρίνει συνεχώς, επειδή ο Σέσιονς εξαίρεσε τον εαυτό του από την επίβλεψη της έρευνας για τη συνέργεια συνεργατών του προέδρου στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 με τη Μόσχα. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε συνέργεια και αποκαλεί την έρευνα «κυνήγι μαγισσών».

«Εκανα υπουργό έναν άνθρωπο που δεν πήρε ποτέ στα χέρια του το τιμόνι του υπουργείου Δικαιοσύνης» είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του. «Ανέλαβε τη δουλειά και μετά είπε: «Θα εξαιρέσω τον εαυτό μου». Κι εγώ σκέφθηκα: Μα τι σόι τύπος είναι τούτος;».

Ο Σέσιονς έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. «Ανέλαβα τον έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνης την ημέρα που ορκίσθηκα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Παρότι είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, οι δραστηριότητες του υπουργείου μου δεν πρόκειται να επηρεασθούν παράνομα από πολιτικές επιδιώξεις».

Η σκληρή απάντηση φούντωσε τις φήμες ότι ο Τραμπ προτίθεται να απαλλάξει τον Σέσιονς από τα καθήκοντά του, παρότι στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ