Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα, καταρρέει ο κρατικός μηχανισμός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα, καταρρέει ο κρατικός μηχανισμός

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει το νησί από τα ξημερώματα Κυριακής

Δύσκολες ώρες περνά η Ύδρα καθώς το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό σχεδόν 24 ώρες. Κάτοικοι εξαγριωμένοι, καταστηματάρχες σε απόγνωση, τουρίστες που ψάχνουν τρόπο να φύγουν άρον άρον από το νησί.

Από την πλευρά του κράτους μια υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε το βράδυ ενώ μετά από σχεδόν 20 ώρες η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε αν δεν μιλούσαμε για ένα από τα πιο τουριστικά ελληνικά νησιά και μάλιστα στο πικ της τουριστικής σεζόν.

Με ποινικές διώξεις απειλούν τοπικοί άρχοντες

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας, στο protothema.gr:  «Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας».


Όλα αυτά δε συμβαίνουν πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από το συγγνώμη που είχαν ζητήσει οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για το μπλακ άουτ στην Αθήνα πριν από πέντε μέρες που προκάλεσε χάος στους δρόμους και σειρά σοβαρών προβλημάτων. Τότε οι υπεύθυνοι είχαν μιλήσει για εξαιρετικά σπάνιο γεγονός, πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, ενώ είχαν κατηγορήσει όσους μίλησαν για κατάρρευση των υποδομών διαβεβαιώνοντας για τη σωστή συντήρησή τους και για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμούς σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Συγγνώμη ζήτησε και αυτή τη φορά ο ΔΕΔΔΗΕ και πάλι δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση της βλάβης. Ωστόσο με τα μέχρις στιγμής δεδομένα φως η Ύδρα θα ξαναδεί με το …ξημέρωμα.

Δούρου: Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Υδροφόρα πάει στην Ύδρα

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, καταπλέει τις επόμενες ώρες στο νησί.

Η υδροφόρα διατέθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας και μετά  από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβεβαιώσεις ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση

Νωρίτερα ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί διευκρίνισε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024