Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι : Καθυστέρηση στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνει νέο οπτικό υλικό

Μάτι : Καθυστέρηση στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνει νέο οπτικό υλικό

Ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 4:41 μ.μ. της 23ης Ιουλίου, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, κι αυτό εθελοντών, εμφανίζεται στις 5:34 μ.μ., δηλαδή πάνω από 50 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με νέο βίντεο από ιδιωτική κάμερα ασφαλείας.

Πάνω από 50 λεπτά μεσολάβησαν από την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης μέχρι την άφιξη πυροσβεστικών αυτοκινήτων στην περιοχή. Υπάρχουν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις ότι τα οχήματα που έσπευσαν πρώτα για την κατάσβεση της φωτιάς δεν ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά σε εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό προκύπτει από νέο βίντεο που κατέγραψε ιδιωτική κάμερα ασφαλείας και φέρνει στο φως η «Καθημερινή».

Ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 4.41 μ.μ. της 23ης Ιουλίου, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, κι αυτό εθελοντών, εμφανίζεται στο βίντεο στις 5.34 μ.μ.

Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο από ιδιωτική κάμερα ασφαλείας η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4.41 μ.μ. της 23ης Ιουλίου. Το 199 της Πυροσβεστικής δεν ειδοποιήθηκε άμεσα παρά 8 λεπτά αργότερα, στις 4.49 μ.μ. από εθελοντικό πυροφυλάκιο στην περιοχή της Ραφήνας.

Η φωτιά, εντός δύο – τριών λεπτών πήρε μεγάλες διαστάσεις κατακαίγοντας διάσπαρτα πεύκα αλλά και σπίτια στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, πριν κινηθεί ανατολικά, στη μονή Παντοκράτορος και στη συνέχεια στο Λύρειο Ιδρυμα.

Από το βίντεο και φωτογραφίες ιδιωτικής κάμερας ασφαλείας προκύπτει ότι το πρώτο εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα, ένα κόκκινο φορτηγάκι με προσαρμοσμένη στην καρότσα του μια δεξαμενή νερού περιορισμένης χωρητικότητας, εμφανίστηκε στο σημείο στις 5.34 μ.μ. και η πυρκαγιά είχε ήδη «απλώσει» προς τη μονή Παντοκράτορος.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, στις 5.21 μ.μ. η κάμερα «έπιασε» ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης ή της Τροχαίας να διέρχεται από το σημείο. Έπειτα από λίγο, το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε ακολουθούμενο από τέσσερα πέντε Ι.Χ., και ένα από τα πιθανά σενάρια θέλει το πλήρωμα του περιπολικού να βοήθησε τους οδηγούς των αυτοκινήτων να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την περιοχή.

Στις 5.35 μ.μ. και στις 5.40 μ.μ., στον δρόμο μπροστά από το σπίτι με την κάμερα ασφαλείας εμφανίστηκαν δύο υδροφόρες χωρίς διακριτικά της Πυροσβεστικής και θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να πρόκειται για οχήματα μεταφοράς νερού εθελοντών ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024