Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του Πομπέο στη Β. Κορέα

Ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του Πομπέο στη Β. Κορέα

«Ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να μην πάει στη Βόρεια Κορέα σε αυτό το στάδιο, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν κάνουμε επαρκή πρόοδο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Το ταξίδι του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα ακύρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θεωρεί ότι δε σημειώνεται πρόοδος στην αποπυρηνικοποίησή της.

«Ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να μην πάει στη Βόρεια Κορέα σε αυτό το στάδιο, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν κάνουμε επαρκή πρόοδο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Τραμπ.

«Λόγω της πολύ πιο σκληρής στάσης μας στο εμπόριο απέναντι στην Κίνα, νομίζω ότι δεν βοηθούν πια όπως προηγουμένως (σ.σ. οι Κινέζοι) στη διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης», πρόσθεσε.

Στέλνοντας «τις θερμότερες ευχές και τον σεβασμό του» στον ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συμπλήρωσε: «Ανυπομονώ να τον δω σύντομα».

Όπως έγραψε, και ο Πομπέο ανυπομονεί να πάει ξανά στη Βόρεια Κορέα στο εγγύς μέλλον, κάτι που πιθανότατα θα γίνει αφού «επιλυθεί» το θέμα της εμπορικής σχέσης των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Πομπέο είχε ανακοινώσει χθες ότι επρόκειτο να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα, μαζί με τον νέο ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Μπίγκαν σε μια προσπάθεια να πείσουν τη βορειοκορεατική ηγεσία να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της. Αυτή θα ήταν η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού στη Βόρεια Κορέα και η δεύτερη μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουνίου μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024