Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Συνεχίζεται το μαρτύριο των προσφύγων στο Diciotti

Ιταλία: Συνεχίζεται το μαρτύριο των προσφύγων στο Diciotti

«Το θέμα αυτό δεν ήταν το σημαντικότερο για τους υπόλοιπους» ανέφερε μια πηγή στο Reuters, με αφορμή τη συνάντηση δέκα κρατών - μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό

Άκαρπη απέβη για το μέλλον των προσφύγων του πλοίου Diciotti η συνάντηση μεταξύ δέκα κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, τα κράτη – μέλη θεώρησαν ότι «δεν ήταν τόσο σημαντικό θέμα» να συζητήσουν, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την αποβίβαση των προσφύγων και μεταναστών από το ιταλικό πλοίο, που παραμένει σε λιμάνι της Ιταλίας.

«Η Ιταλία άσκησε πιέσεις για την επίτευξη μιας λύσης για το πλοίο Diciotti», ανέφερε ένας διπλωμάτης.

«Όμως, το θέμα αυτό δεν ήταν το σημαντικότερο για τους υπόλοιπους, ήθελαν να συζητήσουν κυρίως σχετικά με διαρθρωτικές λύσεις για τα πλοία που διαπλέουν τη Μεσόγειο». «Επομένως, δεν υπήρξε συμφωνία για το Diciotti» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στους πρόσφυγες του πλοίου Diciotti απαγορεύεται να αποβιβαστούν στη Σικελία, ξεκινώντας γι’ αυτόν τον λόγο απεργία πείνας.

Υπό τις πιέσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επέτρεψε σε 27 παιδιά να αποβιβαστούν από το πλοίο αυτό την Τετάρτη.

Ωστόσο ο Σαλβίνι σημείωσε ότι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν πάνω στο πλοίο έως ότου δεχθούν να τους πάρουν άλλες χώρες της ΕΕ.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης εξαπέλυσε απειλές κατά της ΕΕ λέγοντας πως αν δε βρεθεί λύθει στο πρόβλημα, τότε η Ιταλία μπορεί να μπλοκάρει τις συνδρομές της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Σε απάντηση προς την ιταλική κυβέρνηση, η Κομισιόν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις απειλές της Ιταλίας για το προσφυγικό.

«Ας αφήσουμε κατά μέρους τις απειλές. Δεν βοηθούν και δεν θα μας φέρουν πιο κοντά σε μία λύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία κοινότητα με νόμους και λειτουργεί βάσει αυτών και όχι με απειλές» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024