Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας από Σύρο: Οι «πληγές» δεν μπορούν να γιατρευτούν από τη μία μέρα στην άλλη

Τσίπρας από Σύρο: Οι «πληγές» δεν μπορούν να γιατρευτούν από τη μία μέρα στην άλλη

Στόχος μας  είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής, η δίκαιη ανάπτυξη και  η προστασία της εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Σύρο όπου βρίσκεται. «Τα 8 δύσκολα χρόνια, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου υπέφερε περισσότερο» είπε για να προσθέσει ότι σχεδόν όλοι οι έλληνες πέρασαν δύσκολα. «Υπήρχαν και κάποιοι που χρεοκόπησαν τις […]

Στόχος μας  είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής, η δίκαιη ανάπτυξη και  η προστασία της εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Σύρο όπου βρίσκεται.

«Τα 8 δύσκολα χρόνια, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου υπέφερε περισσότερο» είπε για να προσθέσει ότι σχεδόν όλοι οι έλληνες πέρασαν δύσκολα. «Υπήρχαν και κάποιοι που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό» πρόσθεσε μιλώντας στα ναυπηγεία στο Νεώριο.

Μέσα στα 3 πρώτα χρόνια του μνημονίου, ανέφερε, ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, με την ανεργία να φτάνει το 2014 στο 27,5% ενώ σήμερα – όπως είπε – μειώθηκε κάτω από το 20%.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι δεν κατέφερε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να καλύψει ακόμη το ένα εκατομμύριο των χαμένων θέσεων. «Η προτεραιότητά μας είναι να ξανακερδίσουμε την εργασία στον τόπο μας. Να είναι αξιοπρεπής και καλά αμειβόμενη με δικαιώματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τέλος των μνημονίων, υποστήριξε ότι σηματοδοτεί την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Μίλησε για πορεία ανοικοδόμησης της ποιοτικής εργασίας προσθέτοντας ότι «οι  πληγές δεν μπορούν να γιατρευτούν από τη μία μέρα στην άλλη».

Έχουμε, σημείωσε, «αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζουμε τα πράγματα. Θέλει πολύ δουλειά. Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα. Στόχος μας  είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής, η δίκαιη ανάπτυξη και  η προστασία της εργασίας, κόντρα σε πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται μία ατελείωτη αλυσίδα από φανερά και κρυφά μνημόνια και κόντρα και σε κακομαθημένες κοινωνικές δυνάμεις που δεν εννοούν να καταλάβουν πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη με τον κόσμο του μόχθου δεμένο χειροπόδορα».

Επίσκεψη στο δημαρχείο

Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, υπογραμμίζοντας, έτσι, τον κυβερνητικό στόχο να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας.

Αφού εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτιστική προσφορά της νησιού, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά «όμως η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας».  Μιλώντας για το μέλλον, είπε πως υπάρχουν προοπτικές να  εργάζονται 1.000 άτομα από τα 300 που εργάζονται σήμερα.

Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τη διαγραφή παλαιότερων χρεών, μια πρωτοβουλία που η δημοτική αρχή θα… βρει μπροστά της, υπό την έννοια ότι τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα.

Στην αντιφώνησή του, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός είπε, και αυτός, πως τα ναυπηγεία είναι κυρίαρχο θέμα για το νησί και η επίσκεψη Τσίπρα ενέχει μεγάλο συμβολισμό, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη πολλά αναπτυξιακά έργα.

Ομιλία στο Νεώριο της Σύρου

Το στοίχημα της μεταμνημονιακής εποχής δεν είναι απλά να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα αλλά να ξανακερδίσουμε την εργασία στον τόπο μας. Ομιλία στο Νεώριο της Σύρου.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024