Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τη Ζάκυνθο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρα στη Σύρο.

«Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες. Δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της Ελλάδας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι  «έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο αφού υπέγραψε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε, στην Ελλάδα παραπάνω από 100 δισ. ευρώ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους, ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας «έχει το θράσος σήμερα να διαφημίζει έξοδο από τα μνημόνια όταν είναι αυτός ο οποίος έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμα και όταν είναι αυτός ο οποίος έχει υπογράψει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου».

Η χώρα σήμερα, πρόσθεσε,  «χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση, χρειάζεται ενωμένη να μπορέσει να αξιοποιήσει τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και αλληλεγγύη».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από τη Σύρο όπου βρέθηκε αναφερόμενος στο τέλος των μνημονίων, υποστήριξε ότι σηματοδοτεί την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μίλησε ακόμη για πορεία ανοικοδόμησης της ποιοτικής εργασίας προσθέτοντας όμως ότι «οι  πληγές δεν μπορούν να γιατρευτούν από τη μία μέρα στην άλλη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο