Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στου Φιλοπάππου: Τι υποστήριξαν στην ομολογία τους οι 3 συλληφθέντες

Τραγωδία στου Φιλοπάππου: Τι υποστήριξαν στην ομολογία τους οι 3 συλληφθέντες

«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις δράστες κατά την ανάκρισή τους αναφερόμενοι στην πτώση του 25χρονου στο κενό που του κόστισε τη ζωή του

Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός που συνελήφθησαν το βράδυ ομολόγησαν, ότι είναι οι δράστες του εγκλήματος στο λόφο του Φιλοπάππου, που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου φοιτητή.

Οι Πακιστανοί, που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, συνελήφθησαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα, ενώ ο Ιρακινός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν και οι τρεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης ομολόγησαν ότι αυτοί είναι οι δράστες.

«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις δράστες κατά την ανάκρισή τους αναφερόμενοι στην πτώση του 25χρονου στο κενό που του κόστισε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είναι μέλη μιας από τις συμμορίες οι οποίες δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και επιτίθενται σε τουρίστες και ζευγάρια με σκοπό να τους αποσπάσουν κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα αξίας.

Η σύλληψη τους

Το στοιχείο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή τους το βράδυ της Πέμπτης, ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε σε νάιλον σακούλα που είχαν οι αλλοδαποί δράστες της φονικής ληστείας – το βράδυ της 15ης Αυγούστου στον λόφο του Φιλοπάππου – σε βάρος του 25χρονου έλληνα σπουδαστή.

Η Ασφάλεια Αττικής έφθασε στα ίχνη των δολοφόνων μετά από αναζητήσεις υπόπτων στην Αθήνα, με δεδομένα κλήσεων και με βάση τις καταθέσεις της 23χρονης που είχε γίνει κι αυτή στόχος των ληστών.

Τον αναγνώρισε η συνοδός του θύματος

Αποτύπωμα του Ιρακινού, που ήταν στην ίδια εγκληματική «ομάδα» με τους δύο Πακιστανούς, είχε βρεθεί σε πλαστική σακούλα που κουβαλούσαν οι δράστες, όπως είχε υποδείξει στους αστυνομικούς η 23χρονη συνοδός – από την Πορτογαλία – του θύματος.

 Αρχικά, η κοπέλα δεν είχε αναγνωρίσει τον δράστη στις φωτογραφίες που της υποδείχθηκαν από παλιότερες προσαγωγές του.

Οταν όμως εντοπίστηκε στην Αθήνα και προσήχθη – το βράδυ της Πέμπτης – στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τον αναγνώρισε μετά βεβαιότητας.

Το «κατηγορώ» της μητέρας του 25χρονου προς τον πρωθυπουργό

Λίγες ώρες πριν τη σύλληψη, η μητέρα του 25χρονου έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους καθ΄ύλην αρμόδιους και τον δήμαρχο Αθηναίων, με την οποία  υποστηρίζει ότι ο Νικόλας απέχοντας για αρκετό καιρό από την ελληνική πραγματικότητα, «δεν γνώριζε την επικινδυνότητα αυτού του χώρου, η οποία δημιουργήθηκε και συντηρείται και με δική σας συνενοχή».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό αναρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε «η Πολιτεία, αντί να διαθέτει την μισή αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του πολιτικού μας προσωπικού και των οικογενειών τους, να διαθέτει ισχυρότερη αστυνομική δύναμη στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο;»

Η Λαμπρινή Μουστάκα καταλήγει στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως «τον Νικόλα μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον καλοδέχθηκε η Σκωτία, προσφέροντάς του αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση και τον τίμησε, όπως και ο ίδιος τιμούσε με την συμπεριφορά του την χώρα καταγωγής του ως πρεσβευτής σε ξένο κράτος».

«Τον γιο μου, κ. Πρωθυπουργέ», πρόσθεσε «τον φιλοξένησε και τον προστάτεψε το βραχώδες και απόκρημνο, αλλά παράλληλα προστατευμένο από την Πολιτεία, κάστρο του Εδιμβούργου και τον σκότωσε η ίδια του η Πατρίδα με την δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024