Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche Project Gold: Το ακριβό μέταλλο μιας κλασικής 911 Turbo του '90

Porsche Project Gold: Το ακριβό μέταλλο μιας κλασικής 911 Turbo του ’90

Το Porsche Classic αποκάλυψε το τελευταίο του project, μια κατασκευασμένη εξαρχής κλασική 911 Turbo σειράς 993 η οποία επανέρχεται στο σήμερα υπενθυμίζοντας την εποχή των αερόψυκτων 911.

Το τμήμα της γερμανικής φίρμας, που επιφορτίζεται με την συντήρηση ή και την ανακατασκευή ιστορικών Porsche, έκανε τα αποκαλυπτήρια του επονομαζόμενου και ως «Project Gold» το οποίο έγκειται σε μια εντελώς καινούρια 911 Turbo σειράς 993, η παραγωγή της οποίας σταμάτησε το 1998, σηματοδοτώντας το τέλος των αερόψυκτων 911.

Το project διήρκεσε 18 μήνες κατά τους οποίους η κλασική 911 Turbo κατασκευάστηκε εξαρχής βάσει των αρχικών blueprints αλλά με την συνδρομή των σύγχρονων τεχνικών και διαδικασιών προστασίας και βαφής που θα την θωρακίσουν καλύτερα απέναντι στον χρόνο.

Αυτό καθώς και η νέα χρυσή απόχρωση που προέρχεται από την σύγχρονη 911 Turbo S Exclusive, είναι και τα μοναδικά ξένα ως προς την εποχή της στοιχεία της ανακατασκευασμένης 911 Turbo καθώς όλα τα υπόλοιπα μέρη της, είναι μεν καινούρια ωστόσο παραμένουν πιστά στην εποχή του μεσουρανήματος μιας 911 που θεωρείται από τις καλύτερες και πλέον επιθυμητές από τους συλλέκτες του είδους.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Porsche, όλα τα μηχανικά μέρη είναι ουσιαστικά καινούρια ωστόσο έχουν κατασκευαστεί από το Porsche Classic και βάσει των αρχικών προδιαγραφών, θέλοντας έτσι να τονίσει με την γοητευτική παρουσία της 911 Τurbo ότι διαθέτει όλα τα μέσα και τις δυνατότητες για ανάλογες εργασίες.

Από τον κανόνα των νέων στοιχείων με βάση τις πρωταρχικές τους προδιαγραφές δεν εξαιρείται ούτε ο κινητήρας. Εν προκειμένω, πρόκειται για ένα επίπεδο υδρόψυκτο εξακύλινδρο χωρητικότητας 3,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 450 ίππους με τη συνδρομή δύο turbo.

Το ίδιο ισχύει και για την ανάρτηση καθώς και για το σύστημα τετρακίνησης και παρόλο που κάθε στοιχείο της χρυσής 911 Turbo είναι προϊόν του παρόντος, ως μια απόπειρα διαφήμισης των ικανοτήτων του Porsche Classic, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει την αρτιότητα του project αλλά και το σεβασμό των Γερμανών στο παρελθόν τους.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το συγκεκριμένο δείγμα αποτελεί ένα one-off project χωρίς την απαραίτητη έγκριση τύπου για την κυκλοφορία στο δημόσιο δίκτυο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Porsche θα υπάρξει ιδιοκτήτης καθώς πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 27 Οκτωβρίου στην Ατλάντα των ΗΠΑ με αφορμή τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της φίρμας.

Sports in

Ντάγκλας Λουίζ: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Ο Ντάγκλας Λουίζ μίλησε για την ήττα της Άστον Βίλα από την Μπράιτον, αλλά και για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024