Όλο και πιο αρνητικά διαμορφώνεται το σκηνικό για τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ενοχή των δύο πρώην στενών συνεργατών του, Πολ Μάναφορτ και Μάικλ Κόεν, πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του αμερικανού προέδρου και πρώην δικηγόρου του, αντίστοιχα.

Όσα νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια, ο ρεμπουμπλικάνος πρόεδρος τα αντικρούει συνεχώς, απορρίπτοντας οποιαδήποτε ανάμιξη στις απατεωνιές τους.

Και οι δύο συνεργάτες του αμερικανού προέδρου, κρίθηκαν ένοχοι για αδικήματα που σχετίζονται με φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί εκλογικής χρηματοδότησης.

Ο Κόεν από μεριάς του υποστηρίζει ότι ο Τραμπ ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από τα εγκλήματα, ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι ο πρώην συνεργάτης του «επινόησε τα γεγονότα».

Σχετικά με την υπόθεση, για τον χρηματισμό δύο γυναικών με αντάλλαγμα τη σιωπή τους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι πληροφορήθηκε κατόπιν εορτής ότι ο πρώην δικηγόρος του είχε καταβάλει χρήματα σε δύο γυναίκες προκειμένου εκείνες να μην μιλήσουν δημοσίως για τις σχέσεις τους μαζί του, προσθέτοντας ότι τα χρήματα προέρχονταν από τον ίδιο και όχι από την προεκλογική εκστρατεία του.

«Το έμαθα μετέπειτα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο Fox News, όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε για τις πληρωμές αυτές. «Και δεν προέρχονταν (σ.σ. τα χρήματα) από τη χρηματοδότηση της εκστρατείας… Δεν προέρχονταν από την εκστρατεία. Προέρχονταν από εμένα», συνέχισε.

Ο Κόεν έχει δηλώσει ένοχος για οκτώ κατηγορίες φοροδιαφυγής, τραπεζικής απάτης και παραβίασης της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Την Τρίτη είπε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι του έδωσε εντολή «ένας υποψήφιος για ομοσπονδιακό αξίωμα» να καταβάλει τα ποσά αυτά για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.

«Το πρώτο που ερώτημα, όταν το πληροφορήθηκα, ήταν ‘’Μήπως προήλθαν από την εκστρατεία’’, επειδή αυτό θα ήταν κάπως παρακινδυνευμένο», εξήγησε ο Τραμπ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι, η οποία θα προβληθεί στο σύνολό της αργότερα σήμερα. «Και δεν προέρχονταν από την εκστρατεία και αυτό είναι σημαντικό», τόνισε.

«Δεν πρόκειται καν για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας», υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό, αν και τόσο ο Κόεν όσο και οι εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αδίκημα.

Ο Κόεν παραδέχτηκε ότι πλήρωσε την ηθοποιό αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς και την πρώην playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ.

Δεν ανησυχεί καθόλου ο Τραμπ

Πάντως, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι δεν ανησυχεί καθόλου για το όσα έχει ακόμα να πει ο Κόεν.

Ο πρόεδρος δεν διέπραξε κανένα αδίκημα καταβάλλοντας χρήματα μέσω του Κόεν και δεν έχουν διατυπωθεί κατηγορίες σε βάρος του, επέμεινε η Σάντερς. «Όπως έχει πει ο πρόεδρος, έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι δεν έκανε τίποτα κακό. Δεν υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος του. Επειδή ο Μάικλ Κόεν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος αυτό δεν σημαίνει ότι εμπλέκεται ο πρόεδρος ή οτιδήποτε τέτοιο», τόνισε.

Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει αν έχουν γίνει τυχόν συζητήσεις σχετικά με την πιθανή απονομή χάριτος στον Πολ Μάναφορτ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο