Μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμούς έκανε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες «έκοψε» από το ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων για τις επόμενες εκλογές τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε και συνάντηση με τον πρώην υπουργό όπου και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο.

Κάποιοι συσχετίζουν την κίνηση αυτή με τις πληροφορίες ότι στις επόμενες εκλογές υποψήφια βουλευτής στα Χανιά θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε στο Νέο Χωριό Αποκορώνου Χανίων το 1947.

Υπήρξε εισαγγελέας στο διάστημα 1972-1980, αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Χανίων 1980-1984 και δημοτικός σύμβουλος Χανιών 1986-1989.

Από το 1989 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Χανίων. Διετέλεσε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2004-2006 και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Στις 10 Ιανουαρίου 2006 εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης όταν δημοσιοποιήθηκαν συνομιλίες του στις οποίες εκφραζόταν υβριστικά και απαξιωτικά για τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό.

Τον Ιανουάριο του 2009 διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, οπότε και έληξε η θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο