Η Βρετανία αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θεωρώντας ότι το μπλοκ θα πρέπει να υποστηρίξει τη θέση των ΗΠΑ απέναντι στη Μόσχα για την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκρίπαλ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμυ Χάντ, θα αναφέρει στις δηλώσεις του ότι ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει κάνει τον κόσμο «ένα πιο επικίνδυνο μέρος».

«Σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο ζητά από τους συμμάχους του να κάνουν ένα βήμα μπροστά καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να διασφαλίσει ότι οι κυρώσεις της ενάντια στη Ρωσία θα είναι πλήρεις και ότι βρισκόμαστε δίπλα στις ΗΠΑ», θα ανακοινώσει ο υπουργός Εξωτερικών.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ βλέπουν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ, τη Ρωσία. Ωστόσο, το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμιξη.

Η ΕΕ συμφώνησε πρόσφατα να ανανεώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σχετικά με την προσάρτησή της στην Κριμαία και τις δραστηριότητες της στην περιοχή.

Ωστόσο, η ΕΕ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ, μολονότι καταδίκασε έντονα τη Μόσχα και εντάχθηκε στη διεθνή δράση για την απέλαση ρώσων αξιωματούχων. Τα μέτρα της κατά της Ρωσίας περιλαμβάνουν οικονομικούς περιορισμούς και εξαγωγές όπλων.

Ο Χαντ, ο οποίος αντικατέστησε πρόσφατα τον Μπορίς Τζόνσον, θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ και θα απευθυνθεί την Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο