Στο FBI παραδόθηκε ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ, Μάικλ Κόεν, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της τραπεζικής απάτης και της παραβίασης των κανόνων για τις προεκλογικές χορηγίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο 51χρονος, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συμφώνησε με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης να δηλώσει ένοχος, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής δικαστικής μεταχείρισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times την Κυριακή, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν επικεντρώσει την έρευνά τους στα δάνεια, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε λάβει ο Κόεν από εταιρείες ταξί που ανήκουν στον ίδιο και την οικογένειά του. Τα δάνεια αυτά εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το αν ο δικηγόρος διέπραξε τραπεζική και φορολογική απάτη και για πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας περί προεκλογικών εκστρατειών.

Η τελευταία υπόθεση σχετίζεται με την καταβολή ποσού ύψους 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Γράψτε το σχόλιο σας