Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί τραβάνε το… κουπί στην επιβαρυμένη Μπενφίκα

Αυτοί τραβάνε το… κουπί στην επιβαρυμένη Μπενφίκα

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και οι άλλοι παίκτες που δεν έχασαν λεπτό στα τέσσερα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια των Αετών

Η συνάντηση της Τρίτης (21/8, 22:00, Cosmote Sport 1) με τον ΠΑΟΚ στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας είναι το 5ο επίσημο παιχνίδι της Μπενφίκα σε διάστημα 15 ημερών.

Παρά όμως τις αλλεπάλληλες αναμετρήσεις ο προπονητής Ρούι Βιτόρια δεν έχει καταφύγει σε ροτέισον. Είναι ενδεικτικό ότι οι ίδιοι 10 παίκτες συμπεριλήφθηκαν στο αρχικό σχήμα και στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις των Αετών από 7 έως 18 Αυγούστου.

Οι έξι εξ αυτών μάλιστα δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό: ο τέως τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο δεξιός μπακ Αντρέ Αλμέιδα (ο οποίος πάντως εμφανίζεται τώρα ως αμφίβολος λόγω αδιαθεσίας), οι στόπερ Ζαρντέλ, Ρούμπεν Ντίας, ο αριστερός μπακ Αλεχάνδρο Γκριμάλδο και ο μέσος Πίτσι έχουν 360’ στο ενεργητικό τους.

Σημειωτέον η Μπενφίκα είναι πιο επιβαρυμένη από τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες, επειδή έχει εκκινήσει και το πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Ετσι, μετά την επικράτηση 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 7/8, οι Αετοί υποδέχτηκαν την Βιτόρια Γκιμαράες (3-2) στις 10/8, έπαιξαν ακολούθως τη ρεβάνς στην Τουρκία (1-1) στις 14/8 και επανήλθαν στις εγχώριες υποχρεώσεις νικώντας εκτός έδρας την Μποαβίστα (0-2) στις 18/8.

Ο ρόλος του Φέισα

Βασικότατο στέλεχος της ομάδας είναι και ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού Λιούμπομιρ Φέισα (341’). Μάλιστα, τη μοναδική φορά που πήρε ανάσες ο Σέρβος «κόφτης» η ομάδα του έχασε την αμυντική της συνοχή δεχόμενη δύο γκολ (αντικαταστάθηκε στο 71’ κόντρα στη Βιτόρια Γκιμαράες και το 3-0 έγινε 3-2).

Σε όλα τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της Μπενφίκα έχουν συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα και οι Γκέντσον Φερνάντες (351’ ο 19χρονος μέσος), Φράνκο Τσέρβι (332’, αριστερός winger) και Εντουάρντο Σάλβιο (301’, δεξί winger).

Στη θέση του σέντερ φορ επιστρατεύτηκε τρεις φορές ως βασικός ο Φακούντο Φερέιρα (299’), ενώ στο εκτός έδρας ματς με τη Φενέρμπαχτσε προτιμήθηκε ο νεοαποκτηθείς Χιλιανός Νικολάς Καστίγιο ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και είναι έκτοτε στα… πιτς.

Ο κόουτς Ρούι Βιτόρια προτιμάει είτε τη διάταξη 4-3-3 είτε το 4-1-4-1 με τον Φέισα καθαρό κόφτη και τους Πίτσι, Φερνάντες πιο ψηλά.

Σημειωτέον δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε λεπτό ο Ανδρέας Σάμαρης που προσφάτως εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική μεταγραφής στην Αλ Χιλάλ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024