Εικόνα: ΑUTOMEDIA

H γκάμα των «μικρών» της Mercedes-Benz αυξάνεται και πληθύνεται προς κάθε κατεύθυνση όπως αποδεικνύει το πρόσφατο παράδειγμα της τετράθυρης A-Class αλλά και η επικείμενη νέα SUV πρόταση, GLB η οποία έχει ήδη κάνει εμφανίσεις ως δοκιμαστικό πρωτότυπο.

Εκτός από την τάση διεύρυνσης των μοντέλων που βρίσκονται πιο κοντά στη βάση της γκάμα της, είναι εξίσου σαφές ότι η γερμανική φίρμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο «πρόπλασμα» που αποτέλεσε την αφετηρία για όλη αυτή την προϊοντική compact «επίθεση», δηλαδή τα μοντέλα από όπου ξεκίνησαν όλα: τις A-Class και τις B-Class.

Για την πρώτη, δεν χρειάζονται συστάσεις, μιας και η προσφάτως νέα γενιά της και η τεχνολογική υπεροπλία της δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τους στόχους της γερμανικής φίρμας η οποία έχει προφανώς βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και για την B-Class η οποία, ωστόσο αναμένεται να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση διαχωρίζοντας πλήρως εαυτόν από το δημοφιλές hatchback της Mercedes-Benz.

Για την ακρίβεια, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί οι κατασκοπικές λήψεις της η νέα B-Class αναμένεται να ενταχθεί βαθύτερα στον κόσμο των MPV, αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός πολυτελούς πολυμορφικού όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν η άνεση και η έξυπνη τεχνολογία η οποία θα τεθεί στην υπηρεσία των επιβαινόντων και προς όφελος μιας διαφορετικής εμπειρίας μετακίνησης.

Υπό το σκεπτικό ενός σοφιστικέ minivan, η νέα B-Class δεν αναμένεται να επωφεληθεί από εκδόσεις AMG. Αντιθέτως, θα υιοθετήσει μια σειρά από λύσεις εργονομίας και αναδιαμόρφωσης του εσωτερικού της με την συνδρομή της τεχνολογίας οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια νέα διάσταση στην κατηγορία. Παράλληλα, μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας αναμένεται να της εξασφαλίσουν πρωτόγνωρες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Επίσης, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί η συμπλήρωση της γκάμας της με εναλλακτικά σύνολα, ενδεχομένως και πέρα των συνηθισμένων με δεδομένη την αδυναμία της B-Class στο υδρογόνο κατά το παρελθόν αλλά και του πρόσφατου παραδείγματος συνδυασμού υδρογονοκίνησης και ηλεκτροκίνησης από την μεγαλύτερη GLC F-Cell.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την πρεμιέρα της νέας γενιάς της B-Class, ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο