Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα Λεμέρ: Ελπίζω να γίνουν σεβαστές οι μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα Λεμέρ: Ελπίζω να γίνουν σεβαστές οι μεταρρυθμίσεις

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών μιλά στο «Βήμα» για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα από εδώ και στο εξής

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Ελλάδα να μην αποκλίνει από τις δεσμεύσεις της, στέλνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο Λεμέρ χαρακτηρίζει μεν μεγάλη επιτυχία την έξοδο από το μνημόνιο, ωστόσο, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις τονίζει: «δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές».

Σε ό,τι αφορά τα όσα διαδίδονται από κυβερνητικά στελέχη περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019, ο κ. Λεμέρ εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός: «Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εκείνο που μετράει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λεμέρ για την μετά το μνημόνιο διαδικασία:

Ο στόχος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι για την Ελλάδα η επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων. Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην οδό της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Αυτό ήταν το μήνυμα εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο εξής βρισκόμαστε σε αυτόν τον δρόμο».

Για το τι έχει σημασία από εδώ και στο εξής λέει: «Και τώρα, τι έχει σημασία; Η ανάπτυξη. Για αυτό πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να δημιουργεί ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως δεσμεύτηκε ο φίλος μου Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εχω εμπιστοσύνη επειδή οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι τεράστιες σε πάρα πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, η γεωργία, οι υποδομές, η ενέργεια, τα δίκτυα, τα συστήματα εφοδιασμού, η λιμενική δραστηριότητα. Επίσης, γνωρίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει καλά εκπαιδευμένη νεολαία, που επιχειρεί και αγωνίζεται: εδώ βρίσκεται το μέλλον».

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024