Νέο «όχι» της Αγκυρας στην απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, τουρκικό δικαστήριο αρνήθηκε να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό του
Τον κατ’ οίκον περιορισμό του αμερικανου πάστορα, Άντριου Μπράνσον, αρνήθηκε εκ νέου να άρει η Άγκυρα.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, τουρκικό δικαστήριο αρνήθηκε να άρει την κατ’ οίκον κράτησή του, τονίζοντας πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες.
Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.
Η κράτηση του αμερικανού πάστορα στην Τουρκία έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας, με τις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην άλλη πλευρά και την τουρκική λίρα να χάνει τεράστιο μέρος της αγοραστικής της αξίας.
Για την Τουρκία, ο Μπράνσον είναι ένας κατάσκοπος, ο οποίος προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ενώ για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας αθώος, χριστιανός οικογενειάρχης, που κρατείται άδικα.
Ο Μπράνσον, τον Οκτώβριο του 2016, αρκετούς μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σχέδιο ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης.
Αρκετούς μήνες αργότερα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπία και σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι κατηγορίες εναντίον του συμπεριλαμβάνουν, ακόμη, την υποστήριξη του παράνομου, για τους Τούρκους, Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.
Διαβάστε επίσης:
Τραμπ προς Τουρκία: Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση του Μπράνσον
- Φλόριντα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για την 31χρονη που κατασπαράχθηκε από αλιγάτορα σε ποτάμι
- Βενεζουέλα: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός 7 ημέρες μετά τους σεισμούς – Πασχίζουν να τον ανασύρουν από τα συντρίμμια
- Ποιοι και πόσα χρωστάνε στην Εφορία – Γιατί δεν προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Ποια ηλικιακή κατηγορία κινδυνεύει περισσότερο από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
- Το «πείραμα» του Γκρατς – Ο θρίαμβος μιας κομμουνίστριας δημάρχου στην Αυστρία, στη «φωλιά» της Ακροδεξιάς
- Γιώτα Νέγκα και Κίτρινα Ποδήλατα στο Asteria Culture Festival
- The Expla-in Project | Είναι τα εθνικά θέματα πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης;
- Η νέα πόλη που ο Μασκ χτίζει στην άμμο του Τέξας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442