Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η μέχρι σήμερα γνωστή γκάμα των 718 Βοxster και Cayman περιλαμβάνει στις τάξεις της τις εκδόσεις S και GTS κοινός παρονομαστής των οποίων αποτελούν τα τετρακύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα.

Αυτό ωστόσο πρόκειται σύντομα να (ξανά)αλλάξει με τις δύο μικρές της Porsche να υποδέχονται στην γκάμα της έναν ατμοσφαιρικό flat-six ο οποίος θα τους εξασφαλίσει περισσότερη ισχύ και τα διακριτικά Spyder για την Boxster και GT4 για την Cayman, τα οποία σε συνδυασμό με μια σειρά βελτιώσεων και διαφοροποιήσεων θα κληθούν να σηματοδοτήσουν τις κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας.

Πρώτη στην σειρά όπως μαρτυρούν οι λήψεις της ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου από το απαιτητικό Nurburgring με κόκκινη υφασμάτινη οροφή, αναμένεται να είναι η 718 Boxster Spyder η οποία με την συνδρομή του παραπάνω κινητήρα ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της 911 αναμένεται να προσφέρει ισχύ πάνω από 400 ίππους -αλλά με αρκετή απόσταση από τους 500 της 911 GT3 προς αποφυγή αλληλοκαλύψεων.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές της, η 718 Boxster Spyder αναμένεται να συνδυάζει τον παραπάνω κινητήρα κατ΄αποκλειστικότητα με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ την εικόνα θα συμπληρώσουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, πέδησης, πιο σπορ προσανατολισμού γεωμετρία για την ανάρτηση καθώς και ένα νέο σύστημα εξαγωγής.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς τις παραπάνω αλλαγές στα μηχανικά μέρη θα πλαισιώσουν μια σειρά από σχεδιαστικές αναβαθμίσεις οι οποίες θα φροντίζουν να καθιστούν αναγνωρίσιμη την «ισχυρότερη» ταυτότητα της 718 Boxster Spyder με την πρώτη ματιά, προσφέροντας την απαραίτητη διαφοροποίηση από την GTS.

Η Porsche 718 Boxster Spyder θα πραγματοποιήσει πιθανότατα την πρεμιέρα της στη διεθνή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και η αναλόγως ισχυρή και βελτιωμένη έκδοση της 718 Cayman χωρίς να αποκλείεται να κάνουν πρεμιέρα μαζί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο