
Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Τέταρτης σε δασική περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Κύκκου.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Χρήστου, η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ νωρίτερα διέτρεξε κίνδυνο και η κοινότητα, αλλά ευτυχώς ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια κατάσβεσής της, με τη συνδρομή εναέριων μέσων.
O κ. Χρήστου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα η πυρκαγιά μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, καθώς η κινητοποίηση των μέσων πυρόσβεσης και του έμψυχου υλικού εκ μέρους του Τμήματος Δασών ήταν άμεση. Μέχρι στιγμής, παραμένει σε εξέλιξη, αν και βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο τόνισε ότι ακόμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Η πυρκαγιά αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ το έργο πυρόσβεσης ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών που βρίσκονται στην περιοχή.
- Η ποικιλία στην άκσηση «χαρίζει» χρόνια ζωής
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ – Προς νέο γύρο συνομιλιών οδεύουν ΗΠΑ και Ιράν
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»

