Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νεκρός πυροσβέστης στη μάχη της κατάσβεσης του «Συμπλέγματος Μεντοτσίνο»

ΗΠΑ: Νεκρός πυροσβέστης στη μάχη της κατάσβεσης του «Συμπλέγματος Μεντοτσίνο»

Πρόκειται για τον έκτο άνθρωπο συνολικά που χάσει τη ζωή του στη μάχη με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν φέτος την Καλιφόρνια.

Τη ζωή του έχασε τη Δευτέρα ένας πυροσβέστης στις ΗΠΑ, δίνοντας μάχη με τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά που έχει σημειωθεί στην Καλιφόρνια, το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» όπως ονομάστηκε, η οποία έχει καταστρέψει δεκάδες σπίτια.

Ο πυροσβέστης διακομίσθηκε από τη Γιούτα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Πρόκειται για τον έκτο άνθρωπο συνολικά που χάσει τη ζωή του στη μάχη με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν φέτος την Καλιφόρνια.

«Αυτήν την ώρα γίνεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και η ενημέρωση των συγγενών» ανακοίνωσε η υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (Cal Fire).

Το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» φαίνεται να έχει κάψει περίπου 1.412.000 στρέμματα δασικής έκτασης και έχει αποκρίνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, εκτιμάται ότι θα καίει όλο τον Αύγουστο.

Η πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει 146 σπίτια από τις 27 Ιουλίου και ενισχύεται από τις καιρικές συνθήκες της ζέστης και της ξηρασίας που επικρατούν για καιρό στην περιοχή και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν εκεί. Πυροσβεστικά συνεργεία κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το 68% της πυρκαγιάς αυτής στη βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με την Cal Fire.

Το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» είναι η μία από τις περίπου 110 μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στις δυτικές ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 23.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περιοχή μεγαλύτερη από την πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ, σύμφωνα με το Εθνικό Διυπηρεσιακό Πυροσβεστικό Κέντρο.

Μολονότι οι υψηλές θερμοκρασίας έχουν υποχωρήσει κάπως τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τους 32 βαθμούς Κελσίου ως την Παρασκευή. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που επικράτησαν χθες επέτρεψαν στους πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά, η Carr Fire, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 8 ανθρώπους εντός και εκτός της Κομητείας Σάστα, βόρεια του Σακραμέντο, κοντά στην μεθόριο με την πολιτεία του Όρεγκον. Αυτή έχει κατά το 63% τεθεί υπό έλεγο από χθες, Δευτέρα, το απόγευμα, σύμφωνα με την Cal Fire.

Την ίδια ώρα στη νότια Καλιφόρνια η Holy Fire, μια άλλη πυρκαγιά που προκάλεσε στις 6 Αυγούστου ένας δυσαρεστημένος ιδιοκτήτης σπιτιού στην Κομητεία Όραντζ, έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 59%, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024