Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Το παρόν πολιτικό πλαίσιο ανατροφοδοτεί την κρίση

Βενιζέλος: Το παρόν πολιτικό πλαίσιο ανατροφοδοτεί την κρίση

Αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση των ελληνικών προγραμμάτων προσαρμογής στις 20 Αυγούστου

«Δυστυχώς η κρίση δεν έχει παρέλθει, επειδή το παρόν πολιτικό πλαίσιο την ανατροφοδοτεί»: αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του στο περιοδικό «Der Spiegel», στο πλαίσιο αφιερώματος του γερμανικού περιοδικού με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση των ελληνικών προγραμμάτων προσαρμογής στις 20 Αυγούστου.

«Η κρίση βρήκε την ευρωζώνη χωρίς τα αναγκαία εργαλεία για προειδοποίηση και καταπολέμηση. Το πρόγραμμα για την Ελλάδα ήρθε αργά, παρείχε ανεπαρκή μέσα, ήταν υπεραισιόδοξο και ανολοκλήρωτο», σημειώνει αρχικώς ο Ε. Βενιζέλος, που προσθέτει:

«Η νίκη λαϊκιστικών δυνάμεων το 2015 οδήγησε σε μία δεύτερη οικονομική κρίση και στο τρίτο πρόγραμμα και προκάλεσε τεράστιες ζημίες. Η χώρα παλεύει τώρα να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν το 2014. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, ήταν πολύ αργά. Δυστυχώς η κρίση δεν έχει παρέλθει, επειδή το παρόν πολιτικό πλαίσιο την ανατροφοδοτεί. (…) Όταν κανείς δεν λέει άβολες αλήθειες και δε λαμβάνει αποφάσεις, ανεξάρτητα από το πολιτικό και συναισθηματικό κόστος, δεν ωφελεί ούτε τα συμφέροντα της Ευρώπης ούτε αυτά της ίδιας του της χώρας».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024