Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

To τελευταίο, τετράθυρο κομμάτι του πληθωρικού παζλ που αποτελεί τη νέα Σειρά 8, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό σε δοκιμές εξέλιξης δίνοντας μια σαφή εικόνα των επιβλητικών αναλογιών της οι οποίες θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν μοντέλα όπως την Porsche Panamera και την πρώτη διδάξασα, Mercedes-Benz CLS.

Αν και το καμουφλάζ εξακολουθεί να καλύπτει το σύνολο των επιφανειών της, η τετράθυρη Σειρά 8 αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια σχεδιαστική γραμμή με την ήδη γνωστή Σειρά 8 Coupe με εξαίρεση βέβαια την παρουσία δύο επιπλέον θυρών οι οποίες με τη σειρά τους έχουν επιφέρει μια ορατή δια γυμνού οφθαλμού μεταβολή στο συνολικό της μήκος.

Εκτός από την επιπλέον εργονομία και ευκολία στην πρόσβαση που εξασφαλίζει ο τετράθυρος χαρακτήρας της, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η Σειρά 8 Gran Coupe, διαθέτει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο θα μεταφραστεί σε περισσότερη ευρυχωρία, «αφιερωμένη» κυρίως στους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους ιθύνοντες της BMW η BMW Σειρά 8 Gran Coupe θα μοιραστεί τα ίδια μηχανικά σύνολα με την ήδη γνωστή Coupe κάτι που σημαίνει ότι αρχικά τουλάχιστον θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις 840d και M850i απόδοσης 320 και 530 ίππων αντίστοιχα, αμφότερες τετρακίνητες και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων των Βαυαρών.

Σε δεύτερο χρόνο την γκάμα της Gran Coupe αναμένεται να συμπληρώσει η έκδοση Μ8 η οποία αναμένεται να επωφεληθεί από έναν twin-turbo V8 4,4 λίτρων o οποίος αναμένεται να της εξασφαλίζει ισχύ που αναμένεται να ξεπερνά τους 625 ίππους.